zondag 16 mei 2021

Unsinkable van Lotte van den Noort

 


De jonge Katharina (Kitty) Thompson kijkt reikhalzend uit naar een nieuwe toekomst voor zichzelf en haar verloofde, Benedict, in het beloofde land Amerika. Samen maken ze grootse plannen om af te reizen. Kitty zal aan de slag gaan als kamermeisje op de Titanic en Benedict zal inschepen als passagier. Helaas is de Titanic een ongunstig lot beschoren. Ondanks alle waarschuwingen van haar broer gaat Kitty toch aan boord.

 

Lotte van den Noort is een jonge Nederlandse auteur die met ‘Unsinkable’ haar debuut maakt bij Hamley Books. Voordien schreef ze al meerdere boeken via o.a. Boekscout en in eigen beheer. Lotte heeft een passie voor historische verhalen, wat duidelijk terugkomt in ‘Unsinkable’.

 

Zoals meestal het geval is springt de cover van een boek het snelst in het oog. Dat is bij ‘Unsinkable’ absoluut het geval. Dit boek wil je gewoon hebben omdat het er om te beginnen al prachtig uitziet. Een echt collectors item. 
Uiteraard is ook de inhoud van een boek erg belangrijk. De auteur slaagt erin om een realistisch historisch kader te schetsen waarin je als lezer helemaal wordt opgeslorpt. Zelf heb ik nooit de film ‘Titanic’ gezien, maar Lotte van den Noort schiep voor mij een nieuwe filmische wereld die zich voor mijn ogen afspeelde. Van begin tot einde leefde ik mee met het wel en wee van Kitty.
Ondanks het feit dat je van bij het begin weet wat er gaat gebeuren met het schip, neemt de auteur je mee op sleeptouw. Als lezer word je betrokken in het verhaal van Kitty, haar broer en haar vrienden en wil je weten hoe het verhaal voor hen afloopt. ‘Unsinkable’ bevat spannende momenten, maar ook drama en verdriet.
Van den Noort werkt de belangrijkste karakters diepgaand uit. Maar ook zij die een beperktere rol kregen zijn met genoeg echtheid uitgewerkt waardoor je als lezer ook een mening kan hebben over hen (sympathiek of toch maar niet).
‘Unsinkable’ is een verhaal over familie, liefde en vriendschap, maar ook over leugens en bedrog.
Lotte van den Noort een auteur die zeker nog van zich zal laten horen.

 

4,5 sterren
Ilse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...