zaterdag 22 mei 2021

Marlies, De filmster en de journaliste van Ria Maes

 


Tess, blijf bij de les!

 

Na net een stevige psychologische thriller gelezen te hebben was deze feelgood een heerlijk verhaal om daarvan los te komen! 

 

Wanneer ik zo’n 55 bladzijden van dit verhaal met Tess in de hoofdrol heb gelezen ben ik al verschillende keren om haar in de lach geschoten. Mijn hemel wat een fantasie heeft die vrouw en wat een aannames doet ze. En wanneer die dan niet kloppen moppert ze op zichzelf hahaha. Toch wel enigszins herkenbaar gedrag of toch niet? Snel verder lezen.

 

Waar gaat ‘Marlies, De filmster en de journaliste’ over? 

Het gaat over grotendeels over Tess. Tess, die vroeger de ambitie had om zelf een filmster te worden, rolt uiteindelijk in de journalistiek. Ze werkt op de redactie van het blad Marlies en heeft het daar naar haar zin. En wanneer het blad een interview met Nicole Kidman mag doen is Tess degene die met Nicole in gesprek mag gaan. En op de dag van dit belangrijke interview begint deze natuurlijk al heel anders dan dat Tess zich in gedachten had voorgesteld. Voordat Tess naar haar werk kan vertrekken moet ze haar zoontje nog naar de oppas brengen en wanneer ze net op het punt staat te vertrekken heeft haar zoontje in de broek geplast. Iets wat Tess nu net niet kan gebruiken maar is dat niet altijd zo? Wanneer Tess eindelijk, na veel stress, tegenover Nicole zit, ziet ze ineens dat ze een ladder in naar panty heeft, weg is haar focus. Ze draait wat ongemakkelijk in haar stoel en hoopt maar dat Nicole de ladder niet heeft gezien. Wanneer ze Nicole aankijkt weet ze het antwoord al. Zal het nog goed komen met het interview?

 

Een andere, eigenlijk best wel, pijnlijke situatie voor Tess maar dat door Ria Maes op een hilarische wijze geschreven is wanneer Tess haar man Stijn aangeeft dat hij promotie heeft gemaakt en hij dat ‘s avonds met champagne wil vieren en Tess bedenkt om daar dan maar gelijk een ander feestje aan te koppelen, regelt ze oppas voor hun zoontje om haar man te verrassen maar heeft haar man niet iets anders in gedachten om zijn promotie te vieren?

 

Door de aannames die Tess doet, die gevoed worden door haar enorme fantasie waardoor hilarische situaties ontstaan maar ook er voor zorgen dat Tess beren op de weg ziet en daardoor voor zichzelf lastige momenten creëert zullen vast voor menig lezer ook wel voor te stellen zijn. Knap hoe die allemaal in dit verhaal verwerkt zijn, ja oké sommige zijn misschien wat overtrokken maar daardoor ontstaan juist die hilarische situaties en maakt het personage van Tess van iemand die bij wijze van spreken je buurvrouw zou kunnen zijn.

 

Ria Maes heeft deze feelgood op een humorvolle wijze, met herkenbare en voor te stellen situaties, goed geschreven. Ik heb veel gelachen en genoten van Tess en kijk uit naar het volgende deel!

 

4 Inktpotjes

Jacqueline
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...