woensdag 23 juni 2021

Geestenvanger van Latoya Morris

 


‘Geestenvanger’ is een avontuurlijk en mysterieus jeugdverhaal.

 

 Latoya Morris heeft al verschillende fantasy verhalen waaronder ' Djaigho' geschreven en met '‘Geestenvanger’' debuteert ze als jeugdauteur.

 

Dit is geen boek voor doetjes! Er staan best wat heftige situaties in maar het is nooit te eng maar wel lekker spannend.

 

‘Geestenvanger’ gaat over het meisje Olivia dat op zomerkamp gaat in Arizona. Eigenlijk heeft ze hier niet veel zin in. Toch heeft ze zich laten overhalen omdat ze dieren verzorgen heerlijk vind en dat is net wat ze hier gaan doen. Olivia heeft het soms moeilijk om contacten te leggen en ze kan ook beter overweg met jongens dan meisjes.

 

In Kamp Wolff lijkt het vrienden maken voor Olivia beter te gaan. Ze heeft dadelijk een klik met de jongen Charlie en leert ook Barry en Mike kennen. Shana, het donkere meisje met de dreadlocks spreekt haar aan en het lijkt alsof Olivia nu toch ook minstens één vriendin gevonden heeft.

 

Claire, een meisje van hun groep is, net als haar vriendinnen al vanaf hun eerste ontmoeting erg onaardig tegen Shana en Olivia.

 

Dit zomerkamp voelt voor Olivia onmiddellijk anders dan voor de andere jongeren. Ze krijgt namelijk rare zintuiglijke waarnemingen sinds ze in Arizona is.

 

Niets verloopt uiteindelijk zoals gepland. Wanneer één van de deelnemers verdwijnt tijdens een boswandeling, er wilde dieren opduiken rond het kamp en er gewonden vallen begint een akelig avontuur. Zou het verhaal rond de geheimzinnige "Skinwalkers" dan toch waar zijn?

 

Er zijn alleszins rare dingen aan de gang op deze plaats. Olivia heeft blijkbaar een aparte rol te vervullen hier en ze verandert van onzeker naar stoer. Samen met Sani, een bijzonder iemand, begint ze aan een gevaarlijke opdracht.

 

 

‘Geestenvanger’ verandert vanaf de verdwijning ineens in een ongemeen boeiend verhaal waarin magie, dieren en afscheid nemen een centrale rol innemen.

 

Akelige gebeurtenissen volgen elkaar in sneltreinvaart op en je blijft lezen en hopen dat dit goed gaat eindigen.

 

Dit is niet alleen een verhaal vol actie maar ook emotie is volop aanwezig.

 

Het thema van het boek is origineel en de besproken onderwerpen zijn mooi toegespitst op de doelgroep.

 

Jongens en meisjes vanaf 12 jaar gaan dit opwindende anders dan anders avontuur over vriendschap, vergiffenis en speciale tovenarij erg leuk vinden.

 

De prachtige cover, een hardcover uitvoering en de toevoeging van de illustraties van de auteur zijn de kers op de taart en brengen de legende nog meer tot leven.

 

Dit aparte jeugdboek gaat over nieuwe kansen, respect hebben voor elkaar en buitengewone dieren.

 

Wat erg fijn is, is dat geen enkel karakter in ‘Geestenvanger’ echt zwart-wit is. Ik durf ook nog beweren dat je je dromenvanger boven je bed na het lezen van dit boek met andere ogen gaat bekijken.

 

Dit magische debuut voor jeugdige lezers van Latoya Morris vraagt naar meer!

 

 

 

4 Inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...