dinsdag 1 juni 2021

Mission One van R.Wade

 


Zeven tieners, pubers dus én gamers doen alle zeven mee aan de game Mission X. De game houdt hen al een halfjaar in de greep want ze kunnen er een prijs mee winnen. Dan komt de dag van de prijsuitreiking en wordt de prijswinnaar opgehaald van huis. Eenmaal op de locatie aangekomen ontmoeten de zeven gamers elkaar. Ze denken elkaar niet te kennen maar zodra ze hun gamenamen horen, weten ze precies wie wie is en waar ze goed in zijn. En dan wordt verteld dat ze allen in het afgelopen halfjaar door de opdrachten die ze tijdens het gamen zijn opgeleid als geheimagenten. Ze krijgen om de Staatsveiligheid te bewaken een opdracht om de in handen zijnde ICT’er uit handen van aartsvijand Medusa te redden. Hiervoor zullen ze worden geteleporteerd naar het binnenste van het internet. De gamers geloven echt niet dat dit mogelijk is maar al snel komen ze er achter dat er meer kan dan dat ze denken. En wat ze dan nog allemaal voor de kiezen krijgen, zullen ze het redden tussen al die bits en bytes en aartsvijand Medusa en zijn handlangers?


Ik mag verhalen waarin hedendaagse en waarschijnlijk toekomstige technologieën in zijn verwerkt graag lezen. Ik vind het interessant en het prikkelt mij eigen fantasie. Ik kan me makkelijk in elk van de personages verplaatsen en zie sommige situaties ook in gedachten voor me. In dit verhaal sprong Winston/Runner er qua personage voor mij uit. Hoe hij voor zijn neef opkwam toen deze gediscrimineerd werd maar ook toen hij iemand bedreigde met volgens hem een hele gevaarlijke komkommer was hilarisch. Dit zijn natuurlijk bijzaken in het verhaal maar tekent wel zijn personage. Alle zeven personages zijn goed en vullen elkaar prima aan. De opdrachten die de gamers uit moeten voeren en de hindernissen die ze daar bij ondervinden vind ik creatief bedacht. Het verhaal is erg boeiend en natuurlijk zitten er ook nog spannende situaties in verwerkt want bij geheimagenten hoort ook actie en die ontbreekt dan ook niet in dit boek! 

Mission One heeft een makkelijke schrijfstijl en leest vlot weg. Door de creativiteit en de spanning maakt dit alles tot een zeer boeiend jeugdboek! Dit debuut van auteur R.Wade (het schrijversduo Aron Wade en Ria Maes) smaakt dan ook zeker naar meer. 

Inktpotjes: 3,5 

Jacqueline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...