zondag 13 juni 2021

Zomer in de kleine bakkerij van Jenny Colgan

 


‘Zomer in de kleine bakkerij’ is een heerlijk luchtig boek vol geweldige personages.

 

Na 'De kleine bakkerij aan het strand' keer ik met plezier terug naar Mount Polbearne en zijn bewoners.

 

In ‘Zomer in de kleine bakkerij’ word ik opnieuw getrakteerd op een feelgood verhaal vol humor en toch ook wat ernst.

 

Polly woont samen met Huckle in de vuurtoren en is gelukkig op haar eiland. Neil de papegaaiduiker zorgt opnieuw voor amusante en zelfs weemoedige verhalen.

 

Toch komt aan alles een eind.

 

Wanneer de bakkerijen na het overlijden van de eigenares in de handen komen van de familie komt er onverwacht bezoek en dat is het begin van een ramp.

 

Polly moet plots op zoek naar een nieuwe oplossing. Creatief en gedreven als ze is bedenkt ze een fantastisch idee. Opnieuw komt ze obstakels tegen om te overwinnen maar ze besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten en gaat door. Soms valt het haar wel zwaar omdat Huckle door familiale verplichtingen ook een tijd in het buitenland verblijft.

 

In dit tweede deel in de kleine bakkerij reeks kom ik oude bekenden tegen maar ook enkele nieuwe gezichten zoals de broer van Huckle en de zoon van mevrouw Manse.

 

Opnieuw geniet ik met volle teugen van de levendige karakters. Polly en Huckle komen voor moeilijke keuzes te staan maar is hun liefde sterk genoeg om samen te blijven?

Zal Selina en Polly hun vriendschap verdwijnen wanneer haar geheim uitkomt? Haar vriendin komt immers op Mount Polbearne wonen en daardoor wordt Polly geconfronteerd met haar verleden.

 

Jenny Colgan heeft een heerlijke schrijfstijl met zalige dialogen en boeiende personages. Wat ik zo leuk vind aan deze boeken is dat de auteur ook serieuze thema's verwerkt in haar verhalen maar dat deze altijd licht aanvoelen.

 

‘Zomer in de kleine bakkerij’ gaat over afscheid nemen van wat vertrouwd was en voluit gaan voor het nieuwe.

 

4 inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...