donderdag 22 juli 2021

De zevende zus van Lucinda Riley


 


Achterflap:

‘De zevende zus’ vertelt het verhaal Mary ‘Merry’ McDougal. Merry heeft na bedreigingen van een jeugdvriend jaren geleden in doodsangst Ierland verruild voor Nieuw-Zeeland en nooit meer iets van zich te laten horen. Ruim dertig jaar later besluit ze, na de dood van haar man, een wereldreis te gaan maken met als einddoel haar geboorteland om daar voor eens en altijd af te rekenen met de angst die haar nog steeds in zijn greep houdt. Een reis die in een stroomversnelling komt als de zussen haar dochter als de missende zus op het spoor komen en de achtervolging inzetten via Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland en Frankrijk naar Ierland. Het bewijsstuk om de identiteit van Merry vast te stellen is een bijzondere stervormige ring die Merry op 21-jarige leeftijd van haar peetoom Ambrose heeft gekregen en die zij op haar beurt aan haar dochter Mary-Kate heeft doorgegeven.

 

Wat vond ik ervan:

Jee wat een verhaal weer. Ik zat wederom direct in het verhaal. ‘De zevende zus’ begint met de verhaallijn, geschreven in de ik-vorm, van Merry McDougal. In het verleden is zij bedreigd en eigenlijk gevlucht naar Nieuw Zeeland. Daar heeft ze een man leren kennen, is getrouwd en heeft ze kinderen gekregen, en een heel nieuw bestaan opgebouwd.

 

Na de dood van haar man besluit ze een wereldreis te gaan maken. Ze wil terug naar Ierland, en ook nog andere landen te bezoeken.

 

De zussen zijn allemaal, om afscheid te gaan nemen van hun vader, met het schip van hun vader naar Atlantis gereisd.
De zussen komen er samen achter dat de coördinaten die er bij zijn geschreven verwijzen naar Nieuw-Zeeland. En ontdekken het bestaan van de zevende zus.

 

De zussen reizen door Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Engeland, Canada en Ierland en proberen zus Merry achterna te reizen. Merry heeft het idee dat ze achterna wordt gezeten door de spoken uit haar verleden. Ze slaat op de vlucht, maar haar achtervolgers vinden haar elke keer weer. Merry is doodsbang.

 

Het boek is wederom fantastisch opgezet met sprongen tussen het heden het verleden. In het gedeelte van Nuanda heb ik een traantje gelaten voor Phillip en Finn. Zo beeldend en vol emotie zoals is dit is geschreven.

 

Als lezer wordt je daar zo in meegezogen dat je niet anders wilt dan maar doorlezen en doorlezen. Eigenlijk wil je ook wel stoppen met lezen, want dan is het boek straks uit, en dat eigenlijk wilde ik dat ook niet. Dus dan toch maar door lezen.

De personages komen tot leven, en je leert ook nog eens wat over de onafhankelijkheid tussen de Britten en de Ieren. Ook in dit stuk werd ik meegezogen en ik dompelde me onder in de tijd van toen.

 

‘De zevende zus’ zou eigenlijk het laatste boek zijn. Maar toen werd de wereld werkelijkheid en kwam het bericht naar buiten dat Lucinda Riley is overleden. Heel verdrietig voor de nabestaanden van Lucinda. Ze worstelde al jaren met kanker en is daar uiteindelijk aan overleden. Miljoen boeken zijn er vertaald, uitgegeven en gelezen in verschillende landen.

Inmiddels is bekend dat Lucinda Riley haar geheimen over de zeven zussen heeft gedeeld met haar zoon Harry Whittaker en hij zal dan ook het achtste deel ‘Het geheim van Pa Salt’ gaan schrijven.
 

Ik heb in ieder geval genoten van al haar boeken, ook de boeken buiten deze serie om.

 

Lucinda Riley R.I.P

 

Ook voor dit deel wederom vijf vette Inktpotjes!
Astrid


1 opmerking:

  1. super, heb de ganse reeks verslonden, juiste woord, je gaat zo, op in het verhaal dat je niet kan stoppen met lezen , kijk al uit naar deel 8 over pa salt, denk dat hij niet dood is

    BeantwoordenVerwijderen

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...