woensdag 25 augustus 2021

Eindelijk vrouw van Bo Van Spilbeeck

 


Wat is dit een krachtig, inspirerend en eerlijk boek over eindelijk echt vrouw mogen zijn.

 

Boudewijn, nu Bo Van Spilbeeck, is een gekende VTM- journalist die jaren rondliep met een geheim. Al sinds zijn achtste voelde hij zich anders en wat hij toen nog niet wist was dat dit gevoel zijn leven zou bepalen. Hij trouwde en stichtte een gezin waarbij liefde en respect voor elkaar de bouwstenen van hun geluk waren.

 

Zijn echtgenote was op de hoogte van zijn liefde om zich als vrouw te verkleden maar voor de buitenwereld bleef hij Boudewijn.

 

Jarenlang zweeg hij en leed hij in stilte. Talloze gedachten hielden hem heel lang tegen om de ultieme beslissing te nemen totdat Bruce Jenner besloot om de gok te wagen. Dit was voor Boudewijn het bewijs dat hij dus op zijn achtenvijftigste ook niet te oud was en dat er geen excuus meer was. Eigenlijk was hij erg ongelukkig in zijn mannenlijf en ondanks de schrik om zijn baan te verliezen en zijn gezin te kwetsen besloot hij om te bekijken wat zijn opties waren.

 

Met een interview begon alles omdat hij daar in het geheim de onvermijdelijke vraag stelde en zo ging de bal aan het rollen. Ingrijpend of niet, hij zou zich tot een echte vrouw laten omtoveren. Gedaan met vrouw spelen, hij zou er eindelijk één worden. Boudewijn werd Bo.

 

Gelukkig kreeg de metamorfose veel begrip, meer nog, Bo werd na haar coming-out in december 2018 een rolmodel voor anderen. De werkgever en collega's reageerden warm en ze kreeg alle steun en hulp om de mediastorm te doorstaan.

 

De onverwacht grote belangstelling uit binnen en buitenwereld kwam eerst als een schok maar werd later een prachtig forum om meer openheid en begrip te vragen voor deze thematiek.

 

Bo vertelt eerlijk over de struggles van zichzelf en haar familie. Van in het begin was duidelijk dat hun gezin zou samen blijven maar door alle aandacht die nu niet alleen meer naar de tv-figuur ging, hadden zij het niet altijd even gemakkelijk.

 

Met humor, drama maar vooral een recht door zee mentaliteit laat de nieuwe Bo zien hoe deze verandering mentaal en fysiek erg zwaar was.

 

Zelf ben ik heel open- minded maar wat iemand die hiervoor kiest moet doormaken dat kon ik me toch niet voorstellen.

 

De operaties van Boudewijn naar Bo gingen ook veel sneller dan verwacht en ook dit had gevolgen.

 

'Eindelijk vrouw' gaat niet over de journalist Boudewijn maar over de persoonlijkheid van Bo en vele anderen die eindelijk echt zichzelf durfden te worden.

 

Wil je meer weten over het volledige proces dat iemand doorloopt tijdens zo een transformatie dan kan ik je 'Eindelijk vrouw' zeker aanraden.

 

Ik durf te zeggen dat je, nadat je dit waargebeurde boek gelezen hebt, nog meer begrip zal krijgen voor deze vreselijke worsteling met je eigen lichaam.

 

Na het grote nieuws van Bo namen de aanvragen tot het veranderen naar man of vrouw enorm toe.

 

Bo kijkt op het einde van het boek terug op hoe het nu na de omschakeling gaat en het boek eindigt met enkele persoonlijke en hartverwarmende brieven.

 

'Eindelijk vrouw' is het verhaal van een echte onvoorstelbare rollercoaster.

 

4 Inktpotjes

Fany

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...