donderdag 12 augustus 2021

Vlieland van Kiki van Dijk

 


Vlieland, ik heb er fijne herinneringen aan. Tijdens het lezen van het verhaal Vlieland van Kiki van Dijk krijg ik, ondanks de gruwelijkheden en de zomerstorm die veel verwoest, zin om het prachtige eiland weer eens te bezoeken.


Charlie, een blogger met aardig wat volgers, blogt graag over haar reizen. Dit jaar moet ze het noodgedwongen dichterbij huis zoeken. Ze is uitgenodigd voor een festival met een overnachting op een Glamping (kamperen in een tent die is voorzien van alle luxe). Na enige aandringen van haar man Jean vertrekt Charlie alleen naar het natuurrijke Vlieland. Ze heeft gelezen dat er een nieuwe bierbouwerij is en wil Sytze, de eigenaar, gaan interviewen. Wanneer Charlie in het dorp bij de plaatselijke horeca zijn naam laat vallen krijgt ze vreemde reacties. Wanneer er daags na het festival het lichaam van een meisje, dat op gruwelijk wijze is vermoord wordt Sytze verdacht. Een verdenking die sterker wordt wanneer er nog een meisje verdwijnt. Iedereen weet het zeker, hij is de dader! Charlie, die door de zomerstorm vast zit op het eiland, gaat op zoek naar de verdwenen vrouw maar ziet ze het naderende gevaar wel op tijd?

‘Vlieland’ is een spannend vakantieverhaal maar er zijn een aantal zaken waar ik moeite mee heb. Het onderzoek dat door de politie wordt gedaan, daarvan krijg ik de indruk dat dit niet op een gedegen wijze wordt gedaan. Ze krijgen informatie aangereikt dat richting Sytze wijst en daar storten ze zich daar vol op, over andere mogelijke dader(s) of onderzoek(en) lees ik niets. Wanneer een van de personages een misstap maakt en daar een gebroken enkel aan overhoudt (het bot steekt eruit) kan het personage met gebruik van een stok een stuk lopen, zelfs op een stoel gaan staan om iets zwaars te pakken en zo zijn nog een aantal situaties waar mijn wenkbrauwen van gaan fronsen. Voor mij komt dit echt ongeloofwaardig over waardoor het aantal kraaien enigszins naar beneden keldert. De ontknoping van het verhaal was voor mij verrassend, deze maakt het weer wat goed.

Charlie haar personage maakt wel een ontwikkeling door. Ze is zonder haar man Jean naar Vlieland vertrokken en is door de zomerstorm slecht telefonisch bereikbaar. Door deze situatie en de gebeurtenissen die ze op Vlieland meemaakt zet haar tot nadenken. Want is Jean nu eigenlijk nog wel een echtgenoot of is hij meer alleen haar manager?

Ondanks dat ik met sommige zaken moeite heb is ‘Vlieland’ wel een leuk en boeiend verhaal maar meer dan 3 Kinktpotjes vind ik het niet waard.

Jacqueline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...