zaterdag 27 november 2021

Hotel Adonis van Erik Segers

 


Een waar feest van erotiek, humor en onzin dat klopt als een bus.

 

Hotel Adonis is de vierde roman van Erik Segers en opnieuw een stilistische voltreffer.

 

Wanneer Victor Vogelmans terecht komt op het onbekende Griekse paradijs Kratos en hier goedkoop mag verblijven in het vijfsterrenhotel Adonis, is het een mysterie waarom dit zo maar kan. Op deze plaats waar wellness een wild avontuur wordt, wulpse dames adonissen verleiden, dino's een rol spelen in het verhaal en volledige vrijheid blijheid de leuze is lijkt alles vrijblijvend. Of is er toch een geheim op dit idyllische vakantie-eiland?

 

Uiteindelijk gaat Victor samen met een nieuwe vriend op zoek naar de waarheid. Is het toeval dat zijn verloofde Valerie Chichi een vlucht later moet nemen? Zal Marie, haar buurvrouw, hier een zinnenprikkelende ervaring beleven? Wie is toch die rare eigenaar met een voorliefde voor Shakespeare?

 

In geweldige oneliners, vol hilarische taferelen en pikante situaties schetst de auteur een leven waarvan velen ‘s nachts dromen. Een zo goed als onbewoond eiland waar alle remmen los gaan, je kunt je al indenken waartoe dit kan leiden. Het enige waar de hotelgasten zich moeten aan houden is dat ze altijd een condoom moeten gebruiken wanneer ze seks hebben.

 

'Hotel Adonis' is een heerlijk lichte roman waarbij zich, tussen alle entertainende nonsens door, toch een goed opgebouwde plot ontwikkelt. Het verhaal wordt opgediend met een sausje van filosofie en veel verbeelding. Door het gebruik van knappe beeldspraak en de heerlijke personages leest het als een trein.

 

Erik Segers heeft een typische stijl en hij gaat met elk boek nog een stap verder. Dit nog meer erotisch getinte verhaal dan het vorige is erg plezierig om te lezen. De namen van de personages zeggen al genoeg en de verwijzing naar de Griekse mythologie en Shakespeare is goed bedacht. Zoals in andere verhalen van deze auteur is ook muziek weer aanwezig.

 

Het boek leest heerlijk tijdens de zomer maar in de koudere maanden doet het je ook een vakantiegevoel krijgen.

 

De auteur zijn schrijfstijl wordt weleens vergeleken met Herman Brusselmans. Net als hem neemt Erik Segers immers geen blad voor de mond. Wat deze auteur knap doet is onzin zinnig maken en met elk boek prikkelt hij de lezer. 'Hotel Adonis' is een taboedoorbrekend boek waarbij de losbandigheid en frivoliteit vooral voor veel amusement zorgt.

 

Dit fantasierijke en knotsgekke boek zal de grootste zuurpruim doen lachen. Hou je van absurditeit met een vlotte pen en een seksuele ondertoon dan zit je goed met 'Hotel Adonis’.

 

4 Inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...