zaterdag 13 november 2021

Het lied van Ariane van Petra Doom

 


Wat is de young adult fantasy 'Het lied van Ariane' een magisch muziekstuk dat alle zintuigen bespeelt.

 

Na haar vorige fantasy Overstekers-reeks was ik al geraakt door het prachtige verteltalent van Petra Doom. Zou ik door het eerste deel in haar nieuwe young adult serie omver geblazen worden?

 

Ariane is een meid die zich nergens echt thuis voelt door het voortdurende verhuizen. Haar moeder is een fantastische musicus die leeft voor haar passie. 's Nachts overkomen Ariane dingen die net echt lijken maar waar ze met niemand over durft te praten. Melodieën horen die er niet zijn, dat kan toch niet? Wanneer ze kan starten aan het befaamde muzikale Eurydice denkt Ariane dat dit slechts is door de beroemdheid van haar moeder en niet door wat zij kan. In Parijs maakt ze kennis met een bijzondere groep. Eerst observeert ze deze nieuwsgierig maar later zal ze hen echt leren kennen.

 

Als het jonge meisje getuige is van een rare aanval is dit het begin van het ontdekken van haar echte ik. Haar drang om een knappe onbekende te helpen is immers zo groot dat ze er niet aan kan weerstaan. Wanneer haar hulp nodig is komt ze voor een moeilijke keuze te staan.

Uiteindelijk ontdekt Ariane dat Liederen van Kracht het antwoord zijn op het kwaad.

 

Dit eerste deel uit de serie Kinderen van Orpheus heeft mijn ziel geraakt. Petra Doom verbindt muziek, magie en mythologie in een young adult verhaal waar spanning, emotie en verrassing deel van uitmaakt. Wanneer je denkt dat de puzzelstukjes een geheel vormen komt er toch nog een twist van formaat.

 

Omdat dit het eerste boek is en een nieuwe start, is het vooral de kennismaking met de strijdgroep rond de Liederen van Kracht. Deze jongeren hebben geen eenvoudige taak en hun wereld is symbool voor symfonie maar ook geweld. Beeldend en met oog voor detail neemt de auteur me mee in haar boek rond de mythe van Orpheus en Eurydice.

'Het lied van Ariane' brengt deze op unieke wijze tot leven en introduceert de verschillende karakters. Deze inleiding dompelt me helemaal onder in het aparte en riskante gevecht van het muzikale team. Ariane is de spil waarrond alles draait. Eenmaal in Parijs wordt stilaan duidelijk welke belangrijke taak haar wacht.

 

Petra Van Doom heeft haar liefde voor muziek samengebracht in een partituur waar geen tijd voor een intermezzo is. De kinderen van Orpheus zijn deel van een levensgevaarlijke missie waarbij ieder zijn inbreng en gave telt en samenwerking noodzakelijk is.

 

'Het lied van Ariane' heeft door de aparte schrijfstijl en de heerlijke personages mijn hart beroerd. Omdat het het begin is van een nieuwe reeks is het nodig om dit speciale universum te verduidelijken. Petra doet dit knap door vooral de beleving te tonen van Ariane in haar nieuwe schokkende wereld.

 

Dit boek doet me verlangen naar meer omdat ik weet dat dit slechts de aanloop is naar een unieke plaats waar ik graag veel meer wil van weten. Het einde is alleszins veelbelovend. Het enige dat ik miste tijdens het lezen was de bijbehorende muziek. Gelukkig is Petra erin geslaagd om me de noten te doen voelen in mijn hoofd en hart.

 

'Het lied van Ariane' is een meesterlijke mix van muzikaliteit, fantasy en gevoel. Wanneer komt het vervolg want ik wil nu verder lezen?

 

4 Inktpotjes

Fany

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...