zondag 7 november 2021

De studente van Tess Gerritsen en Gary Braver

 




De studentegaat over Taryn Moore. Taryn is een jong meisje en een student aan de hogeschool. Het verhaal begint met haar zelfdoding. Hierdoor zit je meteen in het verhaal en ben je benieuwd waarom het meisje zelfmoord pleegt.

Wanneer rechercheur Frankie Loomis de fatale duik van het balkon onderzoekt, denkt ze dat er meer aan de hand is. Haar vermoedens worden versterkt na de autopsie. Taryn was zwanger. Reden voor zelfmoord of moord? En wie is de vader?
Taryn is een gedreven studente die literatuur studeert. Je gaat met haar mee naar die literatuurlessen, die door haar favoriete docent Jack Dorian gegeven worden. Hierdoor krijg je ook veel van de colleges mee.

In het begin belooft het een spannend boek te worden. Het hoofdstuk heet Erna. Het begint met het verhaal van rechercheur Frances FrankieLoomis die naar het lichaam van de overleden studente gaat. Ze start een onderzoek naar de studente.

Dan begint het boek met een nieuw hoofdstuk, het verhaal van drie maanden eerder. Dat hoofdstuk ging alleen maar over de lessen en dat vond ik erg saai. In die colleges bespraken ze beroemde slecht aflopende liefdes, waaronder Tristan en Isolde, Jason en Medea, Abelard en Heloise, en Romeo en Julia.
Ook het liefdesleven van studente Taryn wordt besproken. Dat duurde ook erg lang doordat alles uitgebreid werd besproken. Het leek meer een liefdesroman dan een thriller. Na ongeveer bladzijde 127 begon het eindelijk wat beter te worden. Het nieuwe hoofdstuk heette weer Erna. En daarin ging het onderzoek verder over de dood van de studente Taryn.

De zelfmoord/moord werd onderzocht. Het was naar mijn idee een saai en voorspelbaar boek. Je weet al heel snel hoe het in elkaar zit.
Dit lijkt niet op een verhaal wat ik gewend ben van Tess Gerritsen. Dit boek lijkt op een bouquetreeks verhaal met een klein beetje spanning. Het enige positieve is dat het vlot leest.
Van mij krijgt dit boek dan ook maar 1 Kraai.

Jantsje

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...