maandag 15 november 2021

Wraak van Rolf Österberg

 


Spannende en realistische thriller over internationale misdaad die raakt.

 

Nu Wolf het leger verlaten heeft is zijn plan om samen met zijn vriend Jan van Dam een detectivebureau te runnen. Het liefst willen ze binnenkort ook nog een beveiligingsdienst voor schepen opstarten. Hiervoor komen ze nog cash tekort.

 

Wanneer Wolf plots alarmerend familienieuws krijgt is dit het begin van een nietsontziende wraakactie. Het leven heeft rare kronkels en de zaak rond Sanne, het nichtje van Wolf, wordt al snel een wespennest. Het verhaal geeft weer welke verschrikkingen Sanne ervaren heeft, toont het wantrouwen tussen de verschillende criminelen en focust op de wraakactie.

 

Samen met zijn bloedbroeders uit het verleden wordt door Wolf een grensoverschrijdende actie opgezet. Hun eergevoel en kameraadschap doorstaat elke hindernis en voor elke partner is het duidelijk dat Wolf op hen kan rekenen. Samen zijn ze immers onverslaanbaar. Maar blijft dit nu ook zo? Wanneer ze terechtkomen in de wereld van drugs, vrouwenhandel en bloeddiamanten blijkt hoe sadistisch deze misdadigers zijn. Om hun doel te bereiken moeten de bloedbroeders samenwerken met  verschillende instanties en diensten. Wereldwijd wordt er in het geheim overlegd en digitale mogelijkheden worden aangeboord om het kwaad te bestrijden. Om steeds onder de mazen van het net te blijven is voorzichtigheid geboden.

 

De persoonlijke kwestie maakt het soms heel moeilijk om nog doordacht en rationeel te reageren. Bloedbroeders zijn immers ook mensen. Nu is het immers persoonlijk en dit maakt de dynamiek totaal anders.

‘Wraak’ is zorgvuldig opgebouwd en je merkt dat de auteur ervaring heeft met dergelijke situaties en dat er research voorafging aan het boek.

 

Soms worden de ellenlange beschrijvingen tot in detail wat te veel maar het is bewonderenswaardig hoe accuraat de auteur elke stap in hun plan beschrijft. Naast de bloedbroeders krijg je ook een beeld van de misdadigers zoals de Albanese maffia.

 

 

Dit verhaal is zo realistisch neergezet dat het raakt. Het was moeilijk maar begrijpbaar om de groep rond Wolf zo meedogenloos te zien optreden.

 

Deze actiethriller is een spel op leven en dood en het is maar de vraag wie de muis of de kat is. 'Wraak' zet me aan het denken over hoe fragiel de lijn tussen goed en kwaad is.

 

4 Inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...