maandag 1 november 2021

Een nobel streven van Julia Quinn

 


Een nobel streven’ is naast vermakelijk ook een spannende zoektocht naar Lady Whistledown.

 

Dit is alweer het vierde deel in deze heerlijke reeks rond de rijke familie Bridgerton. Dit gezin was in de 17de eeuw lid van de ton en in deze serie staat altijd één van de kinderen op de voorgrond.

 

Hoewel het ditmaal niet echt een Bridgerton telg is die de aandacht trekt maar de slimme Penelope Featherington. Op haar 28ste noemt zij zich al een oude vrijster. Eigenlijk is ze al vanaf de eerste ontmoeting met Colin verliefd op hem maar hij ziet haar eerder als een goede vriendin. Eloise, de zus van Colin, is al lang haar vriendin en voor hem is ze een fijn maatje. Colin kan heel goed praten met Penelope maar het lijkt alsof niemand echt interesse heeft in een amoureuze relatie met haar.

 

‘Een nobel streven’ is een ongelooflijk amusant verhaal over aantrekken en afstoten. Natuurlijk is het zoetsappig en voorspelbaar maar het is opnieuw heerlijk dromerig en grappig. In dit vierde deel is er ook de grote zoektocht naar wie nu eigenlijk Lady Whistledown is. Iedereen heeft zo wel zijn idee en het wordt tijd dat de roddelschrijfster ontmaskerd wordt.

 

Wat bijna niemand weet is dat Colin meer wil zijn dan zoon van de Bridgertons. Enkel Penelope en Colin lijken elkaar te begrijpen. Talrijke komische situaties brengen hen dichter tot bij elkaar maar natuurlijk komt er een kink in de kabel. Zal Penelope toch het hart veroveren van de populaire Colin?

 

‘Een nobel streven’ is heerlijk entertainment met een leuke zoektocht. De subtiele boodschap dat schoonheid van binnenuit komt is mooi verwerkt in dit deel.

 

Het verhaal heeft me enkele lekker romantische momenten bezorgd en ik heb weer genoten van het wel en wee van de Bridgerton- familie. Op naar deel vijf dus.

 

5 Inktpotjes

Fany

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...