maandag 22 november 2021

Volhouden, alles komt goed van Bart de Wolf

 


Wat is dit een pakkende en beeldende scifi-novelle!

 

Voor de Blogtour van Books & Butterflies mocht ik 'Volhouden, alles komt goed' van Bart de Wolf lezen. Deze Antwerpenaar tovert donkere schrijfsels uit zijn hoed en ik was benieuwd om deze voor mij onbekende auteur te ontdekken. De novelle trok van in het begin mijn aandacht en ik kon niet wachten om dit sci-fi avontuur te lezen.

 

Elo blijkt aangekomen op een schijnbaar onbewoonde planeet. Ruimtereizen is niet zonder risico's en al snel blijkt hoe gevaarlijk en eenzaam zijn leven hier is. Om te overleven op deze gevaarlijke plaats gaat hij op zoek naar antwoorden. Hij moet niet alleen zien of hij kan leven op deze rare planeet maar komt ook diverse obstakels tegen die hij moet overwinnen.

 

'Volhouden, alles komt goed’ is intrigerend en brengt naast een kritische boodschap en een beklijvende worldbuilding in een notendop een verhaal dat af is. Wie mij kent, weet al dat ik hoop op meer over Elo maar deze novelle is een mooi afgerond geheel. Misschien kan de auteur me toch nog verrassen met een nieuw avontuur? Bart de Wolf heeft me geraakt met deze novelle die zo beeldend geschreven is dat ik de pijn, angst en wanhoop van Elo kon voelen.

 

Sci-fi is een boeiend thema en de auteur heeft niet alleen de locatie maar ook de reden van deze verkenningen zeer goed beschreven waardoor het lijkt alsof ik samen met Elo op deze planeet ben. Hoe hij de gevoelens weergeeft van de ruimtereiziger tijdens deze angstaanjagende tocht was voor mij de kers op de taart.

 

Deze novelle is in balans, heeft inhoud en raakt een gevoelige snaar.

 

Na deze puike prestatie wil ik heel graag eens een volledig boek van deze auteur ontdekken.

 

5 Inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...