zondag 28 november 2021

Winter in de B&B van Kaat De Cock

 


Wat een heerlijke Vlaamse feelgood!

 

De prachtige cover van 'Winter in de B&B' zet de toon

voor een charmant feelgood verhaal met humor, romantiek en een tikkeltje drama.

 

Hanne haar leven verloopt niet zo fijn. Er is niets echt rotslecht maar ze voelt zich toch niet goed in haar vel. Haar werk zit niet mee, haar liefdesleven verloopt niet zoals ze het wil en eigenlijk droomt ze van rust. Haar vriendinnen lijken haar ook niet te begrijpen en ze voelt zich erg eenzaam. Als twintigjarige meid wil ze andere dingen dan wat ze nu heeft. Op een dag is de maat vol. Wanneer Hanne onverwachts een groot huis in de stille Ardennen erft neemt ze een gewaagd besluit. Het is uiteindelijk haar moeder die haar overtuigt samen een nieuwe start te nemen en hier een bed en breakfast te beginnen.

 

Het dorp heeft tijd nodig om hen te leren vertrouwen. Haar romantische avonturen, met natuurlijk knappe mannen, betekenen zeker niet altijd rozengeur en maneschijn. Hoewel er dus heel wat vraagtekens zijn ontdekt Hanne in deze idyllische plaats stilaan zichzelf. In dit kleine dorpje komen de bijzondere mensen het leven van Hanne en haar moeder compleet veranderen.

 

Kaat de Kock heeft met Hanne een realistisch hoofdpersonage neergezet. Soms vond ik haar gedrag onbegrijpbaar en wou ik roepen: 'Pas op, niet doen of nee dit vind ik niet lief'. Ze is naïef, koppig en een tikje lui maar heeft het hart op de juiste plaats.

 

De vlotte schrijfstijl van de auteur en de charmante situaties zorgen ervoor dat 'Winter in de B&B' een erg leuk boek is om lekker van te genieten voor mijn open haard. Hoe de sfeer van het dorpje wordt neergezet maakt ook dat je samen met Hanne naar daar wil verdwijnen. Er is een evolutie voelbaar bij de belangrijkste personages en deze feelgood verwarmt je hart.

 

Of je nu wil of niet: "Je wordt meegesleept door de avonturen die Hanne en haar moeder meemaken in de Ardennen”.

 

 

Sommige zaken zag ik al van ver aankomen, andere twists waren dan weer verrassend. 'Winter in de B&B' is een fijne feelgood en meer moet dat niet zijn. Het is het perfecte verhaal om even te ontsnappen aan alle stress.

 

Dit is blijkbaar de start van een nieuwe feelgood reeks waar velen van gaan genieten. Ik ben benieuwd wat Kaat De Kock nog te vertellen heeft.

 

4 Inktpotjes

Fany

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...