dinsdag 7 februari 2023

De engel van Sevilla, geschreven door Marelle Boersma

 


Sascha gaat werken in een resort voor ouderen in Sevilla, het Golden Care Resort.

Het is echt een droombaan. Altijd mooi weer, en daar ontmoet ze ook nog een leuke man, haar baas.
Ze krijgen een stiekeme verhouding.
Dan overlijdt er één van de bewoners in het resort.
Sascha vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit.

 

“Als een stralend wit paleis ligt het resort te pronken onder een diepblauwe lucht. Het lijkt bijna onmogelijk dat er iets naars staat te gebeuren.”

 

De cover is weer prachtig. Gehouden in geeltinten waardoor het echt zomers aandoet.
De vrouw heeft een mooie roze jurk aan, welke niet te fel is zodat hij er uitspringt.
Een erg aantrekkelijke cover, alleen daarom al zou ik het boek oppakken.
Maar ook een cover die bij een roman zou passen, dus ik zou wel lezen waar het boek over ging alvorens het te kopen.

De engel van Sevilla is het nieuwste boek uit de reeks van ‘vertekthrillers’ die Marelle Boersma heeft geschreven. Na haar emigratie uit Nederland is ze daarmee begonnen. Ze gaan over vrouwen die naar het buitenland vertrekken en daar tegen misstanden aanlopen.
Ik heb tot nu toe al die boeken gelezen dus was erg nieuwsgierig naar deze.

Het boek begint over Sascha, die een eigen appartement koopt in het centrum van Sevilla.
Ze werkt in een prachtig verzorgingstehuis voor ouderen dat het Resort wordt genoemd. Het resort ziet eruit als een paleis met goudgele vensters, een binnentuin vol palmbomen, een grote vijver, een zwembad dat met parasols en luie ligstoelen omringd wordt.
Als je het zo leest dan heb je gewoon zin om daarheen te verhuizen als je bejaard bent.
De ouderen kunnen genieten van een heerlijk klimaat met veel zon en lekkere temperaturen, een prachtige omgeving en goede zorg. Er is wel het nadeel dat ze een hoge inkoopsom betalen voor hun appartement en als ze vertrekken krijgen ze dat geld niet terug.

Het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van Sascha, met afwisselende stukken van Maria Goedewaal en de dakloze Dario met zijn hond Juan Carlos.
Na het overlijden van medebewoner mevrouw Bastiaans en na het verhuizen van Sascha uit het resort naar haar eigen woning komen er twee nieuwe bewoners bij, Maria Goedewaal en Els Poortvliet.
Maria hoort van het overlijden van de vorige bewoonster mevrouw Bastiaans en dat zij onderzoek deed naar het reilen en zeilen in het resort. Ze vertrouwt het niet en samen met Els en Dollie haar medebewoonsters gaat zij op onderzoek uit. Ze onderzoeken vooral de werknemers, Lieke, Rebecca, Rodrigo, en ook Sascha.
Sascha op haar beurt weet niets van het onderzoek van de oude dames en gaat zelf ook op onderzoek uit omdat zij het overlijden verdacht vindt, vooral nadat er nog meer mensen overlijden.

Er zijn wat voorvallen in het boek, maar over het algemeen is het nogal tam.
Verrassingen komen na mijn idee niet voor, en de cliffhangers die zorgen voor mijn nieuwsgierigheid  en onverwachte wendingen blijven zo goed als achterwege.


In veel van de eerdere boeken heeft de auteur maatschappelijke misstanden onder de aandacht gebracht maar die vind ik hier niet terug. Of het moet zijn dat ze verschillende tarieven in rekening brengen afhankelijk van de gezondheid van de bewoners.
Ik mis de echte spanning, het voelt wat flauw aan. Vanaf het begin had ik al door wie waarvoor verantwoordelijk was en ik werd ook niet aan het twijfelen gebracht.
De schrijfstijl is vlot, en het boek leest daardoor als een trein.
Het verhaal op zich is goed maar ik mis ook de diepgang van sommige van de personen waardoor het nogal vlak over komt. Sascha was wel goed beschreven en ik leefde daardoor met haar mee.
Het verhaal bevat romantiek, humor, vriendschap, nieuwsgierigheid, onrecht en moord maar een thriller zou ik het niet noemen. Het is eerder een feelgoodboek met een beetje spanning.

3,5 inktpotje

Jantsje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...