donderdag 2 februari 2023

Door een roze bril van Vanesssa Thuijns

 


Wat een heerlijke feelgood met humor en realisme

 

Stella , een psychologe verlaat haar praktijk in Friesland om haar vriendin Pleun te helpen . Haar vriend Hidde is niet zo blij met haar idee maar toch verhuist ze tijdelijk naar Amsterdam om daar een groepscoaching te begeleiden.

 Eerst lijkt haar opdracht onmogelijk omdat ze niet alleen met een verscheurd team te maken krijgt maar ook met persoonlijke dingen uit het verleden die haar zwaar vallen . Ze verlaat ook haar comfortzone wat voor spannende uitdagingen maar ook nieuwe ontdekkingen zorgt.  Snel wordt duidelijk dat het leven niet alleen voor Stella zwaar is geweest .

 Maskers vallen af en stilaan komt er ruimte voor hoop en een nieuw begin. Door een roze bril is heerlijk geschreven, leest als een trein en heeft een ontzettend positieve vibe. De roze bril is een item dat iedereen wil en deze prachtige combinatie van humor, romantiek en echtheid maakt deze feelgood tot een waar genot. De menselijke personages doen me meeleven met hun avonturen, de schrijfstijl is vloeiend en het verhaal heeft naast pit ook inhoud. Loslaten is misschien wel het hoofdthema maar het is de liefde en de vriendschap die mee voor de magie zorgen.  

Het enige wat ik wil is nog meer van dit. Vannessa Thuyns is een feelgoodnaam om te onthouden.

 

4,5 inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...