maandag 7 november 2022

Nog lang en gelukkig en andere verhalen – Jaimy Smeets

 


Nog lang en gelukkig en andere verhalen’ – het debuut van Jaimy Smeets – is zoals de titel al suggereert een verhalenbundel.

 

In Nog lang en gelukkig gaat de beste vriendin van Jack trouwen en hoewel hij blij is voor haar, is hij ook erg jaloers. Hij wil namelijk zelf ook graag trouwen, maar de prins op het witte paard is in de verste verte nog niet te bekennen.

 

Hartsvriendinnen Rachel en Suus gaan samen met hun partners een midweek eropuit in Caravan chaos. Overleeft hun vriendschap deze vakantie?

 

De bakkerij van Yvonne loopt goed. De broodjes gaan als warme broodjes over de toonbank. Alleen botert het niet zo goed tussen de oude garde medewerkers en de jonge broekies . Kan Tijd deze kloof verkleinen?

 

Alleenstaande moeder Hanne staat perplex als ze Onverwacht bezoek krijgt in haar kapsalon. Is een ‘nog lang en gelukkig’ ook voor haar weggelegd?

 

In Doorbijten is tandartsassistente Kelly niet helemaal tevreden met haar leven. Maar hoe kan ze hier verandering in brengen?

 

Smeets heeft een aantal zeer korte verhalen gebundeld in dit boek. Zoals eerder gezegd is dit haar debuut. Ze heeft nog niet een duidelijke schrijfstijl. De eerste twee verhalen vind ik zelf beter geschreven dan bijvoorbeeld Tijd en Doorbijten. Met meer ervaring zal zij hopelijk een duidelijke schrijfstijl krijgen. Ik ben geen fan van (extreem) korte verhalen. Je krijgt geen kans de hoofdpersonen te leren kennen. Net als het verhaal ergens heen lijkt te gaan, houdt het verhaal op. De verhalen in deze bundel zijn veel korter dan verwacht. De potentie is er wel, maar kan niet uitgewerkt worden in zo weinig woorden en pagina’s. Het is net alsof je uit eten gaat en na het welkomstdrankje alweer de tent uit moet. Daarom slechts 2 inktpotjes voor deze verhalenbundel.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...