maandag 14 november 2022

Hat magnoliahof, deel 1 Donna door Susan Muskee

Het Magnoliahof 1: Donna – Susan Muskee

 


Na de succesvolle roman ‘Nooit meer hetzelfde’ trakteert Susan Muskee haar lezers op een nieuwe serie die draait om de ondernemers aan het gezellige Magnoliahof. Veertiger Donna woont al dertien jaar met veel plezier boven haar tearoom. Zoon Rens woont op kamers, maar ze is niet alleen. Ze heeft haar vriendinnen Betty en Wende die ook een zaak hebben aan het hof. Iedere maandag komen ze bijeen voor koffie en de laatste roddels. Donna geniet van goede roddels, die wel op de waarheid gebaseerd moeten zijn en en geen fake news zijn.

 

Het nieuwe jaar is net begonnen en de winkeliers aan het hof maken zich op voor de nieuwjaarsborrel. Het is erg gezellig als opeens een jonge vrouw verschijnt. Juna heeft het pand van de vorige winkelier gehuurd en gaat een tattooshop aan het hof openen. Ze wordt met open armen ontvangen, vooral door de jonge Rens. Donna is bang dat het rustige Magnoliahof wordt overspoeld door bendes motorrijders en dat dit ten koste gaat van de goede reputatie van het hof. Ze is vastbesloten om Juna hoe dan ook weg te jagen. Maar gaat het wel om het imago van het Magnoliahof of zijn Donna’s redenen meer persoonlijk van aard?

 

Het Magnoliahof 1: Donna’ begint ietwat teleurstellend voor mij. Ik word niet zoals anders meteen het verhaal ingezogen. Donna’s karakter bevalt me in eerste instantie niet. Deze roddeltante komt nogal bekrompen over. Wat ik wel leuk vind, is dat het verhaal niet over slanke jonge vriendinnen gaat, maar over echte vrouwen van allerlei leeftijden met hun eigen verhaal. Ik kijk uit naar het tweede deel van deze serie. Een vooralsnog bescheiden 3 inktpotjes voor Donna’s verhaal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...