donderdag 24 november 2022

Je bent jong en je rouwt wat - Lisanne van Sadelhoff

 


 


Een pakkend en eerlijk verhaal over een rouwproces met plaats voor een lach en een traan.

 

Lisanne stopt nooit en het lijkt nooit genoeg voor deze jonge ambitieuze meid. Als een donderslag bij heldere hemel wordt hun gezin ineens geconfronteerd met verlies . Darmkanker krijgt haar altijd positieve mama kapot . Lisanne denkt na haar dood verder te kunnen als voorheen maar zes maand later blijkt ze alles diep opgeborgen te hebben en gaat ze in therapie. Je bent jong en je rouwt wat is een waargebeurd boek over zware thema's maar het is nooit een 'tearjerker'. De manier waarop deze vrouw haar verhaal doet is confronterend , soms herkenbaar en pijnlijk maar nooit te. Haar hoofdstukken begint ze met een cliché over rouwen en de levendige anekdotes en gitzwarte humor zorgen voor een lichtvoetigheid waardoor dit een toegankelijk boek is voor wie in dezelfde situatie zit of iemand kent die moet omgaan met verlies. Eigenlijk is dit atypische en openhartige verhaal een aanrader voor iedereen omdat het wijze inzichten over liefde en het leven bevat. Lisanne laat me meekijken in het verleden van hun liefdevolle gezin, deelt haar pijn rond de ziekte en dood van haar ongelooflijke moeder en maakt duidelijk dat zelfs in zware momenten plaats mag zijn voor grappige of fijne ervaringen. Het is en blijft zwaar en steun zoeken of professionals inschakelen mag in deze tijd geen taboe meer zijn. Dankzij 'Je bent jong en je rouwt wat' krijg ik mee hoe deze succesvolle dame haar proces met vallen en opstaan verloopt.

 

Dit boek ontroert en tegelijkertijd  tovert het soms een glimlach op mijn gezicht. Het is een eerlijk verhaal over hoe iedereen rouw anders beleeft . Rouwen stopt zoals Lisanne zelf zegt immers nooit en na dit boek voel je je  minder alleen.

 

4 inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...