woensdag 15 april 2015

Hugo Borst met Zo, Louis


Luistergeschenk ‘Zo, Louis’
Het Luistergeschenk van de Week van het Luisterboek 2015 heet ‘Zo, Louis’ en is geschreven én gelezen door Hugo Borst.  Voor het eerst wordt het Luistergeschenk niet meer als fysieke CD cadeau gedaan door de boekwinkel (bij aankoop van € 9,95 aan (luister)boeken) maar door de boekwinkels en de openbare bibliotheken gratis, streaming en als download, aan haar bezoekers aangeboden. Wilt u het Luistergeschenk op uw website plaatsen? Dat is mogelijk via een eenvoudig te plaatsen i-frame.
Synopsis  ‘Zo, Louis’
Het Luistergeschenk Zo, Louis gaat over het WK voetbal in Brazilië en is een aanvulling op het in het voorjaar van 2014 geschreven O, Louis, een vrolijk maar obsessief boek over Louis van Gaal.  In het boek blikt Borst terug op de prachtige voetbalzomer, waarin Louis van Gaal onverwachts brak met de dogma’s van de door Rinus Michels en Johan Cruijff gestichte Hollandse School. Van Gaal toonde een nieuwe kant van zichzelf  die enkele inzichten van Hugo Borst deden wankelen.
Fragment
Bestaat er zoiets als een Van Gaal-effect? Dat wordt me een paar dagen voor het WK gevraagd. Ik heb wel duizend woorden nodig om die vraag bevestigend te beantwoorden. Oranje gaat het toernooi in met slechts twee vedetten (Robben en Van Persie). De rest is onervaren of wordt beschouwd als kwaliteitsarm. Had ik die vraag over een vermeend Van Gaal-effect op vrijdagavond 13 juni 2014 voor mijn kiezen gekregen dan had ik naar de televisie gewezen. Kijk dan, Nederland-Spanje, 5-1. Mijn andere hand voor mijn open mond.
Over Hugo Borst
Hugo Borst (1962) is schrijver, journalist, columnist en voetbalcriticus. Zijn boekO, Louis was een bestseller. De uitgebreide Engelse uitgave werd door deFinancial Times en Herald Scotland verkozen tot beste sportboek van 2014. ‘De WK-hoofdstukken zijn glorieus,’ schreef Roddy Doyle in The Guardian. Borst is redacteur van Hard gras en co-presentator van het radioprogrammaLangs de Lijn. Daarnaast is hij columnist voor Algemeen Dagblad en Esquire. Eerder schreef hij de bestsellers De Coolsingel bleef leegOver vaders & zonenen Schieten op Volkert van der G.
In 2009 was zijn boek Alle ballen op Heintje het Beste Rotterdamse Boek.

Storytel Luisterboek Award
Storytel, de digitale abonnementsdienst voor audioboeken, sponsort ook dit jaar de prijs voor het beste luisterboek van het afgelopen jaar. De Storytel Luisterboek Award, de prijs voor de beste voorlezer van een luisterboek, is vanaf dit jaar geen publieksprijs meer maar alleen een juryprijs. De jury van de Storytel Luisterboek Award 2015 bestaat uit: Vivienne van den Assem, Vivianne Bendermacher, Vincent Bijlo, Job Cohen en Milouska Meulens. Op 7 mei 2015 wordt door Job Cohen in het NPO Radio 1 programma Kunststof (NTR) de shortlist bekendgemaakt van de Storytel Luisterboek Award. In dit programma wordt tevens de winnaar  op maandagavond 18 mei bekendgemaakt. In 2013 won Maar buiten is het feest van Arthur Japin, in 2014 Echt gebeurd van Paulien Cornelisse en Micha Wertheim.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...