woensdag 1 april 2015

Coffee company award 2015

De opvolger van Olga Hoekstra , die vorig jaar met haar Dodenweg won( als je het boek nog niet kent...echt lezen!),werd om 17.00 op 31 maart in een zaak van de Coffee Company aan de Oosterdokkade te Amsterdam bekend gemaakt.

Xander uitgeverij en de Coffee Company organiseerden voor de derde keer een wedstrijd, waar mensen dus een heel manuscript insturen. Er kwamen zo'n 70 manuscripten binnen, vooral het laatste weekend Een jury , bestaande uit Janneke Siebelink redacteur van Bol.com, Jeanine Langenberg literair agent bij Sebes&Van Gelderen Literary Agency en Ronnie Terpstra maakte een shortlist van drie personen. 

Ronnie Terpstra liet verstek gaan, daar de reis Leeuwarden/Amsterdam hem wat te lang was. Ik checkte net even zijn reis en ontdekte dat hij een kwartier langer onderweg zou zijn geweest dan wij niet juryleden. Maar goed dat Ronnie niet meer elke maand naar De Wereld draait door moet waar hij een periode in het boekenpanel zat.

De drie kandidaten voor de award waren:
Sandra Bernart met Ik zag Menno, zo simpel was het
Marloes Kemming met Het kleine leven van Norbert Jones
Hanneke Klaaijsen met 33 lentes

Dan moet het bloedspannend zijn in een volle koffiezaak met vrienden en familie van alle drie de schrijvers.

Marloes Kemming
Je heb de zenuwen in je lijf en hebt iets van kom maar op met de uitslag, maar eerst houdt iemand van CC een praatje, dan Sander van de uitgeverij, vervolgens interviewt Janneke Siebelink de drie kandidaten en dan eindelijk...zucht....piiiieeuuwww ....zenuwen in de keeltjes ...wordt de winnaar bekend gemaakt: Marloes Kemming!

Er wordt een Award overhandigd, maar wat ze het allermooiste gaat vinden is dat ze op een gegeven moment haar boek in papiervorm in handen zal hebben. En dat is dan ook het gaafste van deze wedstrijd: dat je manuscript geredigeerd gaat worden tot een geweldig boek en het in de winkels komt te liggen straks.

Uitgebreide tafel met wijn en andere drank volgt en bij het weggaan de hit voor elke boekenliefhebber: een goodiebag met boek, film, Coffee Companybon voor een aantal drankjes.
Even gekletst met Rick de nieuwe staigair op PR van Xander en me toen maar eens naar Janneke Siebelink gezet en even bijgekletst waarbij de term boeken nauwelijks viel. Ik heb Janneke leren kennen bij Bol.com toen ze een aantal schrijvers interviewde. Erg nieuwsgierig of er weer van die heerlijke lunches met thrillerschrijvers aankwamen in juni. Ze gaat het dit jaar anders aanpakken en het is aan Janneke om dat bekend te maken, denk ik. Of zal ik...neeeeee.
Lekker uitwaaiend naar het station werd de terugreis aangevangen naar Breda. Gelukkig wel 15 minuten korter dan naar Leeuwarden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...