maandag 13 april 2015

CPNB organiseert Avond van de saaiheid?

Beste mensen van het CPNB

In al uw wijsheid heeft u besloten om de opzet van de Avond van het Spannende Boek te veranderen.
U zult hier vast goede redenen voor hebben, en ik zal daar ook niet over oordelen. Toch wil ik u wel vertellen hoe ik, en waarschijnlijk velen met mij, deze beslissing ervaren.

De Avond van het Spannende Boek was een leuke en vooral interessante avond. Ik denk voor zowel lezers als schrijvers. Het is namelijk een mooie en laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten. Om met elkaar in gesprek te gaan. En ook om schrijvers te ontmoeten die je anders misschien minder snel zou tegen komen, ik denk bijvoorbeeld aan Tess Gerritsen vorig jaar.

Ook erg leuk is de gelegenheid die je hebt om boeken te kopen en ze meteen te laten signeren. Echte boekliefhebbers vinden dat geweldig!

En wat te denken van mensen die een lezersblog bijhouden. Die op dit soort avonden juist ook contacten leggen voor de rest van het jaar. Contacten waar schrijvers ook bij gebaat zijn. Want elke aandacht, ook op een lezersblog, is welkom! Zeker in deze tijd waarin de boekverkoop niet heel goed gaat.
Maar die lezersblogs schrijven ook over zo'n avond, en over hoe leuk dat is. Waardoor mensen misschien wel denken: hé, daar moet ik de volgende keer ook bij zijn! En wie weet, kopen die nieuwe mensen dan ook nog boeken die anders niet verkocht zouden zijn....

Ik weet dat er voor dit jaar mensen zijn die al helemaal vrij geregeld hadden zodat ze erbij kunnen zijn. Zo belangrijk vinden lezers zo'n avond dus, dat ze er een verlofdag voor over hebben!

Nogmaals: u zult hier goed over nagedacht hebben. Maar ik snap er niks van.

En stiekem hoop ik nog steeds dat het een foute 1 april grap is!

Met vriendelijke groet,

Juul

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...