woensdag 8 april 2015

Roman met complexe familiegeheimen

Nadat de pater familias van een oude familiedynastie zijn landgoed in de Vogezen aan twee totaal onbekenden heeft nagelaten, moet kleindochter Lizzie erachter zien te komen wat hem hiertoe dreef. Zijn laatste wens: 'Zorg dat er gerechtigheid komt...'

Santa Montefiore ‘meets’ DE OORLOGSBRUID in de zomerroman HET HUIS AAN DE RAND VAN DE HEMEL. Het debuut van de Duitse Bettina Storks speelt zich deels af in het heden en deels in het verleden (Tweede Wereldoorlog). Deze roman vol complexe familiegeheimen verschijnt op 23 juni 2015.

Lizzy Tanner leidt een gelukkig leven met haar gezin. Ze hebben geen geldzorgen en als het nodig is, schiet Lizzy's grootvader Bodo - het hoofd van een horlogedynastie in Baden - te hulp. Aan dit zorgeloze, luxe leven komt een einde als Bodo sterft. Niet alleen heeft hij het landgoed van de familie in de Vogezen aan twee totaal vreemden nagelaten, ook heeft hij Lizzy een opdracht gegeven vanuit het graf: zoek naar de waarheid. Zorg dat er gerechtigheid komt. Haar zoektocht leidt naar de jaren dertig. En wat Lizzy ontdekt zal haar familie in een heel nieuw daglicht plaatsen. Ze zal moeten kiezen tussen vertrouwen en smaad, waarheid en vergeving, tussen haar familie en haar overtuiging van dat wat juist is.

Over de auteur

Bettina Storks, geboren in 1960 in het Duitse Waiblingen, woont in Bodman-Ludwigshafen aan de Bodensee. Ze studeerde Germanistiek, Duitse filologie en Culturele wetenschappen en is in 1994 gepromoveerd aan de universiteit van Freiburg. Daarna heeft ze meerdere jaren als redacteur voor een uitgeverij gewerkt. In 2007 is ze begonnen met het schrijven van fictie, en in 2008 kreeg ze hiervoor een beurs. Het huis aan de rand van de hemel is haar debuut.

Titel: Het huis aan de rand van de hemel  | Auteur: Bettina Storks | Omvang: 416 pag. | Verschijnt: 23 juni 2015 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...