donderdag 16 april 2015

Weer een boekenprijsnominatie

Nominaties Publieksprijs Sportboek van het Jaar bekend


Amsterdam, 16 april 2015


De nominaties voor de publieksprijs Sportboek van het Jaar, dé prijs voor het beste sportboek van 2014, zijn bekendgemaaktUit een lijst van 20 toptitels heeft een jury de volgende selectie gemaakt:Solo van Wilfried de Jong (Podium), Kieft van Michel van Egmond (VI Boeken), Commentator van Mart Smeets (De Kring), Wilco Kelderman bestaat niet van Thijs Zonneveld (Nieuw Amsterdam) en Bureau Sport van Erik Dijkstra en Frank Evenblij (Het Spectrum). Vanaf vandaag tot en met 24 april kan op de website www.weekvanhetsportboek.nl gestemd worden op het favoriete sportboek. Op vrijdagavond 24 april wordt de winnaar bekendgemaakt en de prijs uitgereikt door Humberto Tan in RTL Late Night.

Vorig jaar ging de publieksprijs naar Vechtlust, het boek van Vincent de Vries over Fernando Ricksen. De vakjuryprijs voor het beste sportboek, de Nico Scheepmaker Beker, wordt eind juni uitgereikt. Afgelopen jaar was de prijs voor Jan Boesman met De fiets van Lautrec. De organisatie van de Nico Scheepmaker Beker ligt in handen van Stichting Exploitatie Olympisch stadion.

Week van het Sportboek 2015De Week van het Sportboek vindt plaats van zaterdag 18 t/m zaterdag 25 april, gelijk met de Nationale Sportweek die georganiseerd wordt door NOC*NSF. De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten onder de aandacht brengt. De hele week zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Sinds 2013 is de CPNB betrokken bij de Week van het Sportboek. De campagne is oorspronkelijk een initiatief van verschillende uitgevers van sportboeken: Ambo|Anthos, De Arbeiderspers, Atlas Contact, De Kring, Nieuw Amsterdam, Thomas Rap en VI Boeken.  De campagne richt zich op meer zichtbaarheid van sportboeken in boekhandels en bibliotheken en wijst klanten en leden op het ruime aanbod aan sportboeken.

Kortingsactie
Om het brede aanbod van diverse sportboeken onder de aandacht te brengen is een kortingsactie opgezet voor de boekhandel. De lezer ontvangt 20% korting op 20 sportboeken. Daarnaast worden boekhandels en bibliotheken opgeroepen om activiteiten rondom het sportboek te organiseren in deze week. Uitgevers zetten zich in om ten tijde van de Week van het Sportboek nieuw te verschijnen sporttitels te lanceren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...