donderdag 9 april 2015

Bert Bergs met het PI-Algoritme

De Gentse professor Gert Coorevits heeft uit onvrede met het niet behalen van zijn hoogleraarschap een computer programma, het Pi-Algoritme, ontwikkeld om andere computers onzichtbaar te hacken en dingen in zijn voordeel te kunnen veranderen. Het is voor hem meer een speeltje om anderen dwars te zitten, dan dat hij er echt verkeerde dingen mee doet. Het programma blijkt echter wel erg effectief en blijkt moeiteloos in te kunnen breken bij de best beveiligde computersystemen.

Na een symposium over computerbeveiliging in Heidelberg komt hij niet thuis. Er blijkt een vliegtuigje met 2 personen erin neergestort te zijn in Duitsland. Zijn vrouw vertrekt met haar dochter Gina om het lijk te identificeren. Het blijkt echter Coorevits niet te zijn. Maar waar is Coorevits dan wel? 
Zijn vrouw schakelt journalist Mark Ackein in om erachter te komen of haar man nog leeft en waar hij zich bevindt. Hij volgt het spoor van Coorevits door meerdere landen en komt tot opmerkelijke ontdekkingen.

Bert Bergs heeft met het Pi-Algoritme een uitstekende thriller afgeleverd die prettig leest en behoorlijk spannend is. Tot het einde toe blijft het spannend of Coorevits nog in leven is of niet.
In het begin van het boek wisselen de scenes zich vlot af en is het niet duidelijk wat het allemaal met het verhaal te maken heeft. Ook is de lijst van genoemde personen behoorlijk groot, maar later vloeit alles in elkaar en is het geheel duidelijk wie wie is en waarom de scenes in het verhaal zitten.

Een Thriller van goede kwaliteit die ik met veel plezier gelezen heb. Een echte aanrader die een dikke 4 sterren verdiend.RenĂ©e 


Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...