dinsdag 16 maart 2021

Je hebt één nieuwe volger van Chinouk Thijssen


 


Sterre is super enthousiast als ze mee mag op haar eerste promoreis. 
Ze mag samen met 3 andere collega-vloggers/bloggers genieten van een weekje Turkije in een super mooie boerderij. Ze is heel zenuwachtig, het is namelijk niet alleen haar eerste promoreis, maar ook de eerste keer dat ze vliegt én alleen op vakantie gaat. Gelukkig klikt het al snel met de andere meisjes en als ze hoog in de lucht zit wordt ze eindelijk wat rustiger. 

Liz draait al langer mee en is dus ook een stuk relaxter. Eigenlijk vindt ze Sterre maar wat overdreven. Maar ze is blij dat ze even het land uit kan, want haar vriendje heeft het net uitgemaakt en heeft als klap op de vuurpijl al direct een nieuwe vriendin. Ze gaat zich echt niet zenuwachtig laten maken door Sterre’s vliegangst. 

Bij aankomst lijkt het allemaal niet zo rooskleurig te zijn als men deed overkomen en al snel blijkt er iets niet helemaal te kloppen. De locatie waar ze verblijven, lijkt totaal niet op de foto’s die ze hebben gezien en van luxe is er al helemaal niet te spreken. Wanneer Sterre doorheeft dat ze ook nog in de gaten gehouden en gefilmd worden, breekt ook bij Liz het zweet uit. Sterre blijkt toch niet paranoïde, maar juist een goed instinct te hebben. 

Waarom zijn ze daadwerkelijk hierheen gehaald?
Was dit allemaal een grote fout?

De perspectieven wisselen zich steeds tussen Sterre en Liv, waardoor we beide meisjes goed leren kennen. Ook de andere dames, Brenda en Romy leren we kennen, maar dan door de ogen van Sterre en Liv, wat een leuk aspect is. Je krijgt zo een beeld van de meisjes, dat eigenlijk beïnvloed is door wat zij van hen vinden. Het verhaal heeft meteen iets onheilspellends maar er is nog niet direct de vinger op te leggen. Het wordt verhaal heel breed uitgezet en de lijntjes lijken allemaal een andere kant op te gaan.
De spanning stijgt alsmaar en het wordt lastig om te zien wie er te vertrouwen is en wie er slechte bedoelingen heeft.
Het plot ontrafelt zich echt pas op het eind dus het doorlezen geblazen. De prettige schrijfstijl zorgt ervoor dat dit geen enkel probleem is en de vaart van het verhaal zorgt dat het leestempo ook op peil blijft.

Chinouk Thijssen maakt gebruik van een heel actueel onderwerp waar we allemaal bekend mee zijn. Velen willen ook influencer zijn en kijken erg op tegen vloggers en bloggers. Je hebt één nieuwe volger laat zien dat dit naast heel leuk, ook heel gevaarlijk kan zijn. Je geeft veel van jezelf bloot en echt iedereen kan het zien. Je bent veel kwetsbaarder dan je in de gaten hebt en het is makkelijk voor mensen met slechte bedoelingen om daarop in te spelen. Naast een leuke setting voor een verhaal geeft ze dus ook een boodschap mee: wees voorzichtig.
Spannend, meeslepend, leuke personages, een goed uitgewerkt plot: Je hebt één nieuwe volger heeft het allemaal. Het is daarnaast ook nog eens erg verassend en onverwacht waardoor het een waar leesgenot blijkt. 


4 inktpotjes

Jaimy

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...