donderdag 25 maart 2021

Boekvoorstelling ' In het duister' van Tamara Arts.

 Blogger Dennis  heeft op 21 maart de  eerste young adult thriller van deze jonge schrijfster voorgesteld. 

 

De auteur schrijft al lang, ze plaatste al verhalen op Wattpad en ze bracht al eerder een boek uit. uiteindelijk heeft ze net zoals haar voorbeeld Mel Wallis de Vries dan toch de stap gezet om haar eigen stem in het young adult genre te laten horen.

 

Tamara heeft de flaptekst voorgelezen en een stukje uit het boek. Het werd al snel duidelijk dat dit geen gewone thriller is maar een paranormaal boek.

Het speelt zich af in de Ardennen waar vijf vrienden samen op zomervakantie gaan. Ze gaan samen logeren in het geërfde familiehuis maar er hangt al snel een creepy sfeer.

Eigenlijk voelen ze al onmiddellijk dat hier iets niet klopt en wanneer er allerlei angstaanjagende gebeurtenissen plaatsvinden willen ze weg maar dit blijkt onmogelijk te zijn.

 

Tamara Arts heeft in dit verhaal haar grootste angsten verwerkt en vertelt het vanuit de vijf verschillende perspectieven. Het was complex om steeds vanuit deze verschillende standpunten te schrijven maar de auteur wou heel graag tonen hoe vijf verschillende mensen reageren op de situaties die zich voordoen in dit huis.

 

Naast het spannende fragment was er ook ruimte voor vragen van Dennis en het publiek en er was een winactie.

 

Wat een leuk weetje is, is dat Tamara de eerste versie van 'In het duister' in twee weken af had. Ze had niets te doen en het verhaal stond snel op papier. Ze had eigenlijk al eerder een fantasy manuscript ingestuurd maar op dat ogenblik zocht de uitgeverij niet naar dit genre. Ze kreeg wel de vraag of ze misschien een thriller had en gelukkig had ze het idee dus net af.

 

Op de vraag of ze nog een ander genre wil schrijven, zegt ze dat ze dit soort boeken voorlopig nog wel leuk vind om te schrijven dus wie weet volgen er nog andere verhalen. Met wie van de Hamley familie ze eventueel wel eens een verhaal samen wil schrijven daar kan ze niet dadelijk op antwoorden. Er zijn zoveel talentvolle auteurs daarom laat ze de vraag open.

 

De Blogtour van ' In het duister' begint op 22 maart en Tamara Arts is heel erg nieuwsgierig naar de recensies. Voorlopig is er immers nog geen enkele beoordeling verschenen en buiten de proeflezers hun mening heeft ze nog geen idee.

 


Net zoals Tamara Arts kijk ik uit naar hoe dit boek ontvangen gaat worden. Zelf wil ik het zeker al lezen omdat   ik hou van boeken waarbij het niet duidelijk is of het je verbeelding is of dat er toch echt iets raar aan de hand is.

 

De proeflezers beamen dat  het een nagelbijtend spannend boek is dat ervoor zorgt dat je wakker blijft.

 

 

Wij wensen Tamara en Hamley Books veel geluk  met  'In het duister' .  Hopelijk mag het veel lezers slapeloze nachten bezorgen.

 

Door Fany

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...