dinsdag 7 maart 2023

De Griekse ontsnapping door Karen Swan

 


Beschrijving

Het boek gaat over Chloe Marston, ze werkt als corporate partnerships director voor Invicta in het filiaal in New York. Als haar collega en vriendin Poppy wordt aangereden en in coma ligt, moet zij haar werk als VIP manager overnemen. Zo ontmoet ze Joe, een nieuwe cliënt. Hij wil dat zij een huis voor hem op één van de Griekse eilanden koopt. Er zijn nogal wat eisen waar het aan moet voldoen. Als Chloe ontdekt dat er een mysterie speelt, gaat ze op onderzoek uit. De onveiligheid rond Chloe groeit en ze weet niet meer wie nog te vertrouwen is. Er zijn namelijk veel gebeurtenissen waar meerdere van haar rijke cliënten een rol in spelen. En dan is er nog Tom, haar ex die plotseling bij het bedrijf opduikt.

 

Cover

 Jantsje

Wat een prachtige cover. Hij viel mij gelijk op, met de prachtige kleuren, blauw en geel, witte huizen, mooie roze bloeiende bloemen en een vrouw in een blauw/paarse zomerjurk. Echt een zomerse uitstraling. Ik dacht gelijk zou de inhoud net zo aantrekkelijk zijn?

 Fany

Ik kreeg een heerlijk relaxed gevoel bij deze prachtige cover. Ik wil zo naar deze heerlijke plaats op vakantie en de verwijzing naar een spannend mysterie maakt me nog meer nieuwsgierig.

 

Begin boek

 Jantsje


Het verhaal begint met een korte proloog die direct mijn aandacht trekt. Het gaat over een vrouw op een groot schip op de Côte D’Azur die overboord springt/valt. Ik ben gelijk nieuwsgierig naar wat er gaat komen, dus lees ik snel verder.

 Fany

Wat start dit boek met een ontzettend intrigerende proloog. Dan gaan we terug in de tijd en stukje bij beetje worden de raadsels opgelost.

 

Twee meningen over dit avontuur

 Jantsje

Daarna ga je twee weken terug in de tijd en helaas stagneerde de leessnelheid daarna al snel doordat je het verhaal vanuit verschillende perspectieven leest, met heel veel personages, waarvan de karakters heel miniem zijn beschreven, waardoor mijn aandacht nog meer verslapte.

Vooral in de eerste helft kwam het chaotisch op me over. Daardoor bleek de auteur de spanning niet vast te kunnen houden. Poppy werd aangereden en er waren twijfels of het opzet of een ongeluk was. Vervolgens hoor je daar niks meer over. Een nieuwe cliënt, Joe, zoekt, voorzien van de nodige eisen, een huis op één van de Griekse eilanden, ook daar hoor je niks meer over. Pas een heel stuk later in het boek wordt hier terug naar verwezen. Het Griekse aandeel is dan ook relatief klein ook al doet de titel van het boek je anders vermoeden. Het ging in het begin vooral over de rijken, hun eisen en hoe geweldig het bedrijf wel was, en dat ze alles waar konden maken. De nadruk ligt vooral op rijk zijn en vreemde eisen, wat ze met geld willen en kunnen kopen, en dat zij dat nog voor elkaar krijgen ook. Het leek alsof zij zichzelf aan het ophemelen waren van, kijk mij nou, dit kan ik allemaal, ik ben zo goed. Ik kreeg echt kots neigingen en heb eraan gedacht om het boek niet verder te lezen. Ik heb toch doorgezet met lezen, en daar heb ik geen spijt van gehad. Het verhaal werd minder chaotisch, en naar mijn idee wat persoonlijker, ook wat romantischer. Dat zorgde dat het wat menselijker werd en fijn was om te volgen. Ik vind het verhaal soms wat ongeloofwaardig en vergezocht. Ik kan me niet voorstellen dat iemand dertig pinguïns dezelfde avond op een feest rond wil laten lopen. Ik dacht eerst nog dat ze met pinguïns obers bedoelden maar ze bedoelden echt de diertjes.

 Fany


Chloe Marston werkt voor Invicta, een lifestylebedrijf dat dromen en eisen waarmaakt voor rijke cliënten. Als de vip manager Poppy een ernstig ongeval krijgt wordt Chloe gevraagd om de taken van haar vriendin over te nemen. In deze wereld is één seconde wachten immers al te veel en al snel wordt duidelijk dat geld vele deuren opent. Eerst gaat het verhaal over wat geld en macht mogelijk maakt en kan doen met een mens. Subtiel wordt ook stilaan duidelijk dat zelfs rijken niet altijd krijgen wat ze willen. Hoewel het leven in deze wereld soms te gek voor woorden lijkt denk ik dat de

realiteit soms nog erger kan zijn en vind ik dit deel vooral amusant en soms zelfs hilarisch . Het toont ook hoe hoog de tol is voor wie moet voldoen aan deze vaak absurde verwachtingen. Het deel wanneer Chloe met een heel bijzondere cliënt mee op zoek moet in Griekenland naar een huis leest wel vlotter en ik voel de romantiek toenemen . Hoewel in dit stuk bepaalde zaken voorspelbaar waren heb ik toch genoten van deze reis en had ik graag mee op speurtocht gegaan.

 

Einde van het verhaal en beoordeling

 Jantsje

In het laatste gedeelte komt alles bij elkaar, en het verhaal van de proloog wordt ook duidelijk. Het verhaal werd toch spannend. De details werden wat achterwege gelaten en de focus lag nu op het ontrafelen van verschillende mysteries. Dit bevorderde ook het leesplezier, en hierdoor vloog ik door de bladzijden heen. Mede door het laatste gedeelte krijgt dit boek van mij toch 3 inktpotjes.

 Fany

Wanneer duidelijk wordt hoe het mysterie rond Poppy haar ongeluk in elkaar zit klikken verschillende schakeltjes in elkaar en op het einde weet je hoe de vork in de steel zit. De Griekse ontsnapping is misschien een beetje chaotisch en een tikkeltje cliché maar het is een fijn en vlot geschreven verhaal. Dit boek is geen topper maar het is amusant, heeft een snufje romantiek, een tikkeltje spanning en veel drama waardoor het je gegarandeerd enkele uurtjes onbekommerd leesplezier geeft en meer moet dat soms niet zijn. Het verdient voor mij daarom 3,5 inktpotjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...