donderdag 9 maart 2023

Seance van Kevin Valgaeren

 


Titel: Seance
Auteur: Kevin Valgaeren
Uitgeverij:Uitgeverij Lannoo
Publicatiedatum: februari 2016
Recensie door: Tamara
Inktpotjes: 5

 

“Ik liet me neerzakken op de grond, bedolven onder een plakkerige laag van as, mijn wenkbrauwen weggebrand, mijn longen gefolterd door de smaak van datgene dat we nooit wensen te consumeren.”

Mysterieus, duister en passioneel Londen, 19de eeuw. Dr. Francis Whitman, ooit een gevierd chemicus, wordt door een journalist gevraagd om een seance bij te wonen van het lokale fenomeen Elizabeth Archer. Zijn opdracht is om op wetenschappelijke wijze aan te tonen dat dit spirituele medium een oplichtster is. Het feit dat Miss Archer nooit in één ruimte te zien is met de geest die ze oproept en dat ze als twee druppels water op elkaar lijken, maakt het werk van Dr. Whitman aanvankelijk eenvoudig. Maar niets is wat het lijkt, vooral wanneer er een dodelijk slachtoffer valt... Seance is een duistere, historische thriller waarin passie, gruwel en spanning naadloos in elkaar worden verweven; een spannende roman in de Angelsaksische traditie.

Wie Kevin Valgaeren zegt, zegt in 1 adem: Fantasierijk! De boeken die ik van hem heb gelezen, zitten vol met fantasie. Maar dan zo beschreven alsof je er middenin zit. Je zou zweren dat je op een gegeven moment een echte koets voorbij hoort komen! En dat is een kunst, zo schrijven dat je er er in meegezogen wordt. En dat is in dit boek ook weer het geval.
Op het moment dat Francis een séance bij gaat wonen, is zijn leven niet meer hetzelfde. Zijn doel is om te ontdekken of séance van Elizabeth Archer echt is, of een totale oplichting.

Tijdens het lezen, raak je steeds meer overtuigd dat de liefde tussen Fraancis en Katie , echt is. De manier hoe Francis letterlijk instort als hij haar niet kan zien, is fenominaal beschreven. Je krijgt gewoon bijna medelijden met die arme man.

Tijdens het lezen, rijzen natuurlijik allerlei vragen op maar KEvin wacht echt tot het einde om ze te beantwoorden. En worden ze beantwoord? Ja, alle vragen worden keurig beantwoord. Geen lijntje blijft open.

Voor wie Kevin nog niet kennen en je houdt van fantasie, horror, gruwelijkheden en je hebt een sterke maag. Dan kan ik je deze auteur zeker aanbevelen. Zijn werk is anders, maar zeker de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...