vrijdag 15 januari 2021

Leef,lach, loch van Vanessa Gerrits

 


Titel: Leef, lach, loch

Auteur: Vanessa Gerrits

Uitgeverij: Ambo|Anthos

Publicatiedatum: juli 2020

Recensie door: Jacqueline

 3,5 inktpotjes

 

 

Cover

De cover van deze feelgoodroman vind ik erg leuk. De titel, de tekst, de knalrode laarzen, de getekende regendruppels en een mooi landschap op de achtergrond, het is allemaal prima gekozen en past gewoon bij het verhaal.

 

Achterflap

De feelgoodroman Leef, lach, loch van Vanessa Gerrits is het eerste deel van de serie North Ness Inn en gaat over toerismestudente Esme, die stage moet lopen in het druilerige Schotland.

 

Leef, lach, loch is de innemende en sprankelende feelgoodroman van Vanessa Gerrits en het eerste deel in de North Ness Inn-serie. Voor fans van Sophie Kinsella, Jill Mansell en Marijke Vos.

 

Met haar drieëntwintig jaar is Esme aan de oude kant voor een eerstejaars student – haar (inmiddels ex) bad boyfriend had een stokje gestoken voor haar studieplannen. Na hun breuk begint Esme eindelijk aan haar droomstudie: toerisme. Ze is helemaal klaar voor een stage op een zonnige vakantiebestemming, maar dan vallen haar plannen in het water. Letterlijk. De enige stageplaats die nog over blijkt, is een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness. Vastberaden er het beste van te maken vertrekt Esme naar het druilerige Drumnadrochit.

 

Wanneer Esme de aantrekkelijke, wat norse herbergier Rory dan eindelijk ontmoet, blijkt ook nog eens dat hij helemaal niet op een stagiair zit te wachten. Maar Esme geeft zich niet gewonnen en vecht, gesteund door collega's, voor haar stageplekje. En wie weet, misschien valt die Rory ook nog mee…

 

Mijn mening

Vroeger in mijn puberteit heb ik romans verslonden, de laatste jaren lees ik zeer weinig romans maar van deze feelgoodroman wil ik er nog wel een aantal lezen. De ontwikkeling die Esme in het verhaal doormaakt vond ik heerlijk om te lezen. Een hele andere Esme die zij in haar relatie met haar ex was, ze heeft van die situatie geleerd. Nu zijn de reacties van Rory, haar baas en stagebegeleider, niet altijd even vriendelijk, creëert hij de afstand en probeert hij het contact met Esme ze vermijden. Maar gaat Esme daarmee akkoord?

 

‘Leef, lach, loch’ is op een meeslepende en humorvolle wijze door Vanessa Gerrits geschreven dat ik bij bepaalde situaties ook zat te gniffelen en bij een andere gebeurtenissen de onderhuidse spanning maar soms ook de ongemakkelijkheid die Esme en Rory daarbij ondergaan bijna zelf ook voelde. Natuurlijk was het wel een voorspelbaar eind maar so what, de weg daar naar toe was er toch wel een met opstakels! En ik heb er van genoten. Laat het volgende deel maar komen!

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...