vrijdag 26 februari 2021

Titel: Droom, durf, donut van Vanessa Gerrits

 


Uitgeverij: Loft Books

Publicatiedatum: januari 2021

Recensie door: Jacqueline

 4 Inktpotjes‘Droom, durf, donut' van Vanessa Gerrits, het derde deel in de North Ness Inn serie, gaat dit keer over de vriendin van Esme, namelijk de Schotse Shaena O’Daleigh. Shaena heeft een scala aan ideeën voor het maken donuts maar haar baas van de lunchroom waar Shaena werkt vindt het maar niets. Shaena schrijft al haar inspiratie voor haar toekomstige donutcreaties eerst op in een boekje met de hoop dat ze die donuts voor haar eigen donutwinkel ‘Drumnadonuts’ kan gaan maken. Natuurlijk zijn haar vrienden graag vrijwillige ‘slachtoffers’ om haar probeersels te testen!
Wanneer dan onverwacht er een kans voorbij komt wil Shaena natuurlijk kost wat kost haar droom gaan realiseren! Tijd voor een liefdesrelatie gunt Shaena zichzelf niet, gelukkig kan ze voor haar ‘pleziertjes’ bij Owen terecht en hij bij haar. Shaena is druk met de voorbereidingen wanneer ze de Amerikaanse Brent ontmoet. Op een af andere manier zorgt deze irritante backpacker ervoor dat haar nekharen overeind komen staan wanneer ze elkaar ontmoeten…….


In dit verhaal komen Esme en Rory niet of nauwelijks aanbod. Esme heeft haar stageperiode afgerond en is inmiddels naar huis. Zoals aangegeven gaat dit boek over Shaena en wat een verhaal is dit! Een heerlijke kan ik wel zeggen. Ik leef met Shaena mee in haar keuzes die ze maakt om haar droom te realiseren. Haar personage vind ik goed en kan haar pittige kant waarderen. Vanessa heeft vooral de emoties van Shaena tijdens de ontmoetingen met Brent zo weten te beschrijven dat bijna mijn eigen nekharen overeind gingen staan, man o man wat knetterde het tussen die twee. En dan wanneer je denkt dat de omgang tussen die twee in een wat rustigere vaarwater is gekomen ontdekt Shaena iets over Brent waardoor de eerder irritaties weer worden aangewakkerd. Zullen alle personages in deel 4, wat tevens het laatste deel is in de North Ness Inn serie, terugkomen? Ik ben erg benieuwd en kijk er dan ook naar uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...