donderdag 18 februari 2021

Overstekers, deel 1 Een kracht ontwaakt van Petra Doom

 


'Een kracht ontwaakt'
is een interessant begin van een nieuwe urban fantasy reeks met humor, een aparte moordzaak, erotiek en romantiek.

 

Dit boek is het eerste deel in een genre, wat in het Nederlands nog niet zo vaak te lezen valt, en ik ben erg blij om nu wel een boek in deze stijl te kunnen verslinden. Deze vorm van fantasy vol aparte wezens en werelden is namelijk een favoriet van mij.

 

'Een kracht ontwaakt' is het eerste deel van de Overstekers serie en de inhoud en prachtige cover zorgen voor een veelbelovende start.

 

De proloog van 'Een kracht ontwaakt' is anders dan anders en daar hou ik net van maar daarna neemt de spanning af. Zou dit de reden zijn dat ik niet onmiddellijk onder de indruk ben? Eigenlijk kan ik niet juist zeggen waarom, maar het magische verhaal heeft me niet onmiddellijk in zijn greep. Ondanks het sterke begin vlakt het wat af na de spetterende openingsscène en heeft het tijd nodig om binnen te komen bij mij.

 

Petra Doom introduceert haar uitgebreide rij van bijzondere personages op een leuke manier. Jammer genoeg leer ik hen buiten het hoofdpersonage Mirabel nog niet echt kennen. Wat erg goed gedaan is is dat hun krachten anders zijn dan verwacht bij mythologische personages en dat zorgt voor verrassende gebeurtenissen.

 

De bijzondere Mirabel is naast Oversteker vooral bemiddelaar. Overstekers zijn speciale wezens zoals haar huisgenoot en vriendin, de vormveranderaar Terya, een rosalka, faun en pixies.

 

Deze koppige Oversteker wordt ingezet om de gemoederen te bedaren en oplossingen te zoeken bij duistere en grappige situaties. Het kan dan gaan om conflicten tussen hun eigen soort of tussen mensen en Overstekers. Buiten het beheren van de pluktuin is er niet veel gewoons aan de eigenzinnige Mirabel. Net zoals de andere Overstekers heeft zij de magische wereld Aeterna verlaten en is ze naar de Aarde gekomen om opnieuw te beginnen. Vijf jaar geleden heeft ze deze stap gezet en denkt ze haar verleden achter zich gelaten te hebben.

 

Wanneer Mirabel ingeschakeld wordt om te helpen bij een bizarre zaak en er thuis onverwacht bezoek is voor haar, begint het verhaal te leven. Wanneer niets is wat het lijkt en ik stilaan haar plus en minpuntjes ontdek, word ik nieuwsgierig en begin ik me meer en meer betrokken te voelen bij het verhaal.

 

 

'Een kracht ontwaakt' is een fijn en amusant debuut, dat nog ruimte laat voor talloze twists in de toekomst en eindigt met een veelbelovende cliffhanger.

 

Ik hou enorm van de beeldende en grappige stijl waarin het boek geschreven is. Door de wending die het verhaal op een bepaald ogenblik neemt, begin ik ook onmiddellijk met het tweede deel. Na het waanzinnige einde wil ik immers echt meer ontdekken over de gebruikte portalen, de duistere magie en de chemie tussen bepaalde personages. Toch had ik graag nog wat meer achtergrondinformatie gekregen over de aparte locaties. Hopelijk heeft de auteur dit bewaard voor het vervolg van de reeks en word ik nog omver geblazen.

'Een kracht ontwaakt ' is een urban fantasy, die bij mij tijd nodig had om te groeien en open te bloeien, maar die me op het einde wel betoverde en doet uitkijken naar meer.

 

3,5 inktpotjes

 

Door Fany

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...