vrijdag 5 februari 2021

Top 5 best verkochte boeken

 De Stichting CPNB stelt De Bestseller 60 samen op basis van door de KVB-SMB / GfK verzamelde verkoopgegevens van meer dan 900 Nederlandse boekwinkels.



1. Coco kan het! is een nieuw en heel eigen prentenboek van Loes Riphagen, een prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt.

Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft.

Coco kan het! is een prachtig verhaal over het uitslaan van je vleugeltjes, moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Het is vol humor geschreven én geïllustreerd door de bejubelde Loes Riphagen. Zo zijn meerdere van haar boeken Kerntitels tijdens de Kinderboekenweek geweest, heeft ze een Vlag en Wimpel op zak en won ze o.a. de prestigieuze Silver European Design Award 2018.


2. Charlie Mackesy


De jongen, de mol, de vos en het paard

Moderne fabel over de bijzondere vriendschap tussen een jongen en drie dieren.

48e week - vorige week op 2 - KokBoekencentrum - € 20,00 - ISBN 9789026623844

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen.

‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden.

De Nederlandse editie van ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.



3.Marjolein Dubbers

Voeding & Immuunsysteem

Welke voedingsmiddelen helpen om het immuunsysteem gezond en sterk te houden? Inclusief recepten.

1e week - vorige week niet in de lijst - Kosmos - € 15,99 - ISBN 9789021578224

In ‘Voeding & Immuunsysteem’ geeft bestsellerauteur Marjolein Dubbers inzicht in de voedingsmiddelen die helpen om het immuunsysteem gezond en sterk te houden.


Het immuunsysteem is een verdedigingsmechanisme dat ons beschermt tegen indringers zoals virussen en bacteriën. Een optimaal werkend immuunsysteem is dus belangrijk voor onze gezondheid. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat bepaalde stoffen in onze voeding een positieve invloed hebben op de werking van het immuunsysteem.


Welke voedingsmiddelen helpen om het immuunsysteem gezond en sterk te houden? Lees het in ‘Voeding & Immuunsysteem’, het tweede deel van de serie ‘Energieke vrouwen’ van Marjolein Dubbers. Inclusief aantrekkelijke recepten. Het eerste deel van de serie is ‘Voeding & Hormonen’.

# In totaal 80.000 boeken verkocht in Nederland en Vlaanderen

Marjolein Dubbers is food- en lifestylecoach. Zij heeft online de Energieke Vrouwen Academie opgericht. Deze site is met meer dan 3,5 miljoen bezoekers per jaar het grootste platform in Nederland voor vrouwen op zoek naar vitaliteit en gezondheid.


4. Jessica Durlacher

De stem


Als een gezin zich bekommert om de afvallige Somalische oppas, wordt het meegesleurd in religieuze conflicten.

2e week - vorige week op 11 - De Arbeiderspers - € 24,50 - ISBN 9789029541930

De Stem speelt zich af tegen de achtergrond van de grote gebeurtenissen die dit millennium inluidden – een rijke roman met een stuwende kracht, over familie, loyaliteit, en het grote offer dat engagement van mensen vraagt.

Een vrome Somalische asielzoekster komt als oppas in dienst bij het gezin van Zelda en Bor, en ontpopt zich tot hun verbazing als een fenomenale zangeres. Haar naam is Amal. Ze is zo goed dat Zelda en Bor haar opgeven voor de populaire talentenshow De Stem. Tijdens haar spectaculaire eerste optreden verrast Amal het miljoenenpubliek met een dramatisch gebaar dat tot een vloedgolf van bedreigingen leidt. Het gezin voelt zich geroepen haar te beschermen en wordt zo meegesleurd in conflicten die hun veilige wereld voor altijd zullen veranderen.


5. Rutger Bregman


De meeste mensen deugen

Pleidooi tegen cynisme, op basis van de jongste inzichten uit de psychologie, economie, biologie en archeologie.

74e week - vorige week op 8 - De Correspondent - € 25,00 - ISBN 9789082942187

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden?

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede? Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...