woensdag 10 februari 2021

Winter in het kattencafé van Melissa Daley

 


Uitgeverij: Bruna Uitgevers

Publicatiedatum: november 2019

Recensie door: Tamara

Inktpotjes: 4

 

Een aanrader voor kattenliefhebbers die houden van een lief, ontroerend feelgoodverhaal!!

Het stadje Stourton-on-the-Hill, in de groene heuvels van de Cotswolds, heeft zijn eerste kattencafé. Hier woont Molly samen met haar kittens in een waar kattenparadijs, terwijl eigenaresse Debbie de gasten haar huisgemaakte delicatessen serveert. Maar zelfs in deze idyllische omstandigheden loopt niet alles volgens plan.
Wanneer Debbie’s zus met een gebroken hart aanklopt bij het café, staat Debbie erop dat ze bij hen blijft logeren, zolang ze maar wil. Maar Linda komt niet alleen. De katten zijn flink van de kaart door de komst van haar woest keffende hond, Beau. En dit is niet het enige wat tegenzit – Molly’s bestaan wordt onverwacht bedreigd door een Siamese rivaal. Als een van haar kittens ook nog verdwijnt, is het maar de vraag of de aanstaande feestdagen wel zo feestelijk zullen zijn…

 

‘Hij lag diep te slapen op het kleed in de woonkamer en ik blies zo nijdig naar hem dat hij met een verschrikte kef wakker schrok en paniekerig onder de bank kroop.’

 

Ik als grote kattenliefhebber, kon dit boek niet aan mij voorbij laten gaan en toen ik eenmaal in het boek was begonnen, was ik ineens al over de helft!

Dit is een boek waarbij je eigenlijk lekker op de bank moet nestelen, met een lekker warm dekentje om je heen en je laten onderdompelen in de wereld van katten en hun eigenaardigheden.

 

Dit boek wordt geschreven vanuit de kat Molly, waarnaar het kattencafé naar is vernoemd. Molly woont daar samen met haar kittens, wat ondertussen al bijna volwassen katten zijn, en geniet elke dag weer van haar kroost en van de liefde van en voor Debbie.

 

Het is leuk te lezen hoe dingen vanuit een kat wordt uitgelegd. Hoe Molly haar best doet om Debbie gerust te stellen, maar ook geniet van de aanrakingen. Maar ook omgaan met rouw en angst.

Ik moet zeggen dat ik ook op deze manier naar mijn katten ben gaan kijken. Als ik ze roep met hun koosnaampjes, ze lekker knuffel en als ze samen op het deken liggen terwijl ik gedachteloos eentje aai en het boek lees.

De rust die ze uitstralen is heerlijk!

 

Dit is met recht een heerlijke feelgood roman die je eigenlijk niet mag overslaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...