zondag 22 januari 2023

Verbroken verleden – Marja Boomstra

 


 


Wanneer Chaja door haar partner Jorik uitgenodigd wordt om een cruise te ondernemen met hem en zijn collega’s staat ze niet meteen te springen. Hun relatie rommelt al een tijdje en bij zijn collega’s voelt ze zich allerminst op haar gemak. Wanneer zij zich toch laat overhalen, blijkt dat er nogal wat geheimzinnigheid heerst aan boord van het schip. Wanneer er ook nog een moord plaatsvindt en Chaja als eerste verdachte aangemerkt wordt, begint het drama pas echt. Rechercheur Chris Römer wordt aangesteld om de moord te onderzoeken, en ontdekt dat er iets mysterieus zit achter Chaja’s verleden. En wie is de onbekende Reaven van wie Chaja onverwacht hulp krijgt?

 

Niets is wat het lijkt in deze psychologische thriller van Marja Boomstra. Voor mij was dit een eerste kennismaking met haar boeken en het smaakte zeker naar meer.

Vanaf de eerste bladzijde neemt ze je mee in een mysterieus complot. Maar wie heeft nu wat te verbergen en is iedereen wel wie je denkt dat hij/zij is? Tot op het laatste moment weet je eigenlijk nog niet precies hoe alles in elkaar steekt, want net als je denkt dat je het een beetje begint te begrijpen, dan blijkt het net toch weer anders te zijn. Het boek eindigt nog even met een plottwist én een open einde. Ik wil nu wel graag weten hoe het verder gaat, en boek 2 van deze serie ligt dan ook al voor me klaar.

 

Er waren wel wat minpuntjes maar niets waar ik niet overheen kon stappen. Zo vond ik Chaja aan het begin wel enigszins een naïef wicht. Gelukkig ontwikkelt ze zich wel gedurende het boek en blijkt ze toch sterker dan je in het begin kan vermoeden. Ook met de liefdes-scénes heb ik persoonlijk niet zo veel maar daar kon ik bij dit boek wel goed overheen lezen. Dat lukt me namelijk niet bij alle auteurs.

Het einde voelde door alle snelle gebeurtenissen een beetje rommelig, maar eindigt wel met een twist die ik echt niet had zien aankomen.

Er wordt ook regelmatig van perspectief gewisseld in het verhaal maar dat heeft Marja opgelost door gebruik te maken van verschillende lettertypes. Dat vond ik zelf wel prettig lezen omdat het daardoor meteen duidelijk was dat er vanuit een ander persoon verteld wordt.

 

Kortom, ik heb best genoten van deze intrigerende thriller. Er zit een onderhuidse spanning in, het verhaal heeft een origineel plot en je weet aan het einde meteen dat je als lezer nog niet klaar bent met Chaja. Ik ben reuze nieuwsgierig naar het volgende deel!

 

3,5 inktpotje

 

Jolanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...