donderdag 5 januari 2023

Liefde op de Savanne van Anne Jacobs

 


Drama , een tikkeltje romantiek en een sterke vrouw zijn de hoofdingrediënten in dit eerste deel van een nieuwe historische serie van bestsellerauteur Anne Jacobs.

 

Charlotte is een onafhankelijke jongedame die graag de touwtjes in handen neemt. Jammer genoeg wordt in  1880 verwacht dat een vrouw onderdanig is en haar eigen wensen aan de kant zet . Haar grootouders willen dat ze een echtgenoot zoekt . Uiteindelijk trouwt ze met de koopman Christian en schikt ze zich min of meer in haar lot. Op een dag blijkt dat haar lieve en ondernemende handelaar in buitengewone waren niet is wie hij lijkt te zijn. Als de hel losbreekt verlaten ze in het geniep Duitsland. Charlotte besluit om samen naar haar droomplaats Afrika te vertrekken en hier met een schone lei te herbeginnen. In dit prachtige maar ook gevaarlijke oord worden ze opnieuw geconfronteerd met tegenslag en pijn. Liefde op de savanne spreekt me aan door zijn beeldende landschappen en tot nadenken stemmende ervaringen tussen de inheemse bevolking en de plantage- eigenaars. Wat het vooral ontroerend maakt zijn de levendige personages en de hoop en liefde die gloort tussen het verdriet. Het verhaal focust op hoe je karakter, je afkomst en je veerkracht mee kunnen bepalen of je wel of niet voor je verlangens durft te kiezen. De auteur geeft de gedachten en gevoelens van de verschillende types treffend weer. Charlotte is een echte powervrouw die gek is op avontuur. Naast het hoofdpersonage is er ook ruimte voor een blik op het leven van haar familie, haar partners en haar vrienden. Wanneer er een onverwachte wending in het verhaal is laat die zien hoe dicht liefde en haat bij elkaar liggen. Geluk lijkt niet eenvoudig te vinden en het lijkt voor Charlotte en de anderen weer even snel te verdwijnen.

 

4 inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...