woensdag 25 januari 2023

Welkom bij hotel Flanagans Asa Hellberg

 


Een heerlijke feelgood vol sfeer en drama in een bijzonder hotel!

 

Wanneer Linda Lansing verontrustend nieuws uit Londen krijgt heeft ze geen andere keuze. Ze verlaat haar zieke oma in het prachtige Zweedse Fjällbacka en reist naar het chique Londen. Het emotionele bezoek zadelt haar op met de loodzware taak om het hotel Flanagans verder te zetten en haar vaders naam te eren. 

Gelukkig krijgt ze steun van enkele speciale personeelsleden waaronder de hulpvaardige Alexander,de  krachtige Elinor en de ambitieuze Emma .Het  plattelandsmeisje Linda leert van haar society- vriendin Mary alle trucs en dan begint de grote uitdaging. Het prachtige hotel heeft het niet gemakkelijk en enkele familieleden zijn vastberaden om Linda te dwarsbomen. 

Hotel Flanagans is de bijzondere plaats die met al zijn heerlijke personages en gedurfde onderwerpen dit boek tot een plezier maakt om te lezen. Hoewel de thema's soms heftig zijn blijft het luchtig en door de beeldende schrijfstijl zie ik de locaties en karakters voor me. Wat sterk van de auteur om in deze roman de ervaringen van vrouwen in de tijdspanne van 1949 tot in de jaren zestig zo realistisch weer te geven. Op knappe wijze verweeft ze onderwerpen als discriminatie, misbruik en afkomst in dit levendige begin van deze nieuwe feelgood reeks. Wanneer je dit dan nog eens  combineert met een tikkeltje romantiek, een portie seks en een snuifje spanning dan heb je gegarandeerd een succesrecept. Welkom bij hotel Flanagans vertedert, is hartverwarmend en ja een tikje voorspelbaar maar dat kan de pret niet drukken. Het einde komt te snel en is misschien wat afgeraffeld maar ik kan niet wachten om verder te gaan in deze trilogie. Wie wil er nu niet in dit hotel verblijven waar klanten en personeel familie zijn ? Als kers op de taart geniet je tijdens je bezoek van de avonturen van enkele krachtige vrouwen en hun omgeving wat het leesplezier alleen maar groter maakt. 

Ik ga nu starten in het vervolg want ik wil weten hoe het verder gaat met het hotel en de personages.

 4 inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...