donderdag 25 mei 2023

Ik ken jouw geheim


 ‘IK KEN JE GEHEIM. DOE WAT IK ZEG, ANDERS VERTEL IK HET AAN IEDEREEN.’


Owen, Gemma, Ally en Todd krijgen tegelijkertijd dit dreigberichtje. Ze hoeven niet lang na te denken: alles liever dan dat hun geheim onthuld wordt! Dus ze besluiten allemaal te doen wat de afperser zegt.

De allereerste opdracht ontvangen ze maandagochtend op school. Alle vier zitten ze in de tweede klas, maar elkaar kennen doen ze nauwelijks. Nu moeten ze opeens samenwerken en de vreemde instructies van de blackmailer opvolgen. De opdrachten worden steeds gevaarlijker en de tijd tikt. Wie zit er achter deze berichten? En kunnen ze de afperser stoppen voordat het te laat is?

De flaptekst van dit boek sprak mij direct aan. Iemand die dreigende smsjes naar een groep jongeren stuurt... wat is de reden hiervan? 'Ik ken jouw geheim' wordt verteld vanuit verschillende perspectieven en ieder heeft zijn/haar eigen geheim. Best een leuk en interessant concept, toch?

De eerste opdrachten zijn redelijk onschuldig, maar daarna worden ze gevaarlijker. Het verhaal leest vlot, maar voor mij werd het niet heel spannend. Het boek is echt gericht op de jeugdige lezer. De schrijfstijl is makkelijk en vlot en de afwisselingen in perspectieven is aangenaam. Uiteindelijk kom je ook achter ieders geheim.

Tot het einde blijft het gissen wie er achter de berichten zit, maar voor mij kwam het toch niet helemaal als een verrassing. 'Ik ken jouw geheim' is zeker een aanrader voor de jeugdige lezer en het bevat actuele en realistische onderwerpen.

Beoordeling: 3,0 inktpotjes

Silvie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...