donderdag 6 januari 2022

Pumpkin Spice Latte, with love van Sofie Broeckx

 


Vriendschap en liefde in een pittige mix van dromen en drama.

 

Pumpkin Spice Latte, with love voelt als de gewaagde boekversie van de serie Friends in het corona tijdperk. In het begin lijkt dit een grappige en charmante romcom over twee vrienden Alex en Ben die samen studeren en wonen. Hun laatste jaar gaat samen met alle andere vrienden één groot feest worden.

 

Het leven verloopt meestal anders dan verwacht en dat is in dit verhaal niet anders. In 2020 is corona de grote spelbreker en is bij de vriendengroep en hun familie veel onmogelijk door alle beperkingen.

In deze moeilijke periode blijkt hoe belangrijk steun van vrienden of familie is.

 

Zowel Alex als Ben krijgen heel wat op hun bord in dit rampjaar. Ook hun familie en vrienden worden niet gespaard. Serieuze zaken zetten het leven van iedereen immers op zijn kop.

 

Pumpkin Spice Latte is verfrissend, eigentijds en soms gedurfd. Wat me vooral deed glimlachen waren de heerlijke personages die stilaan mijn vrienden werden. Ondanks dat het leven niet altijd eenvoudig is is er voor elk karakter ruimte in deze bonte groep. Ik heb genoten van de hilarische scènes en meegeleefd met de emotionele en sensuele stukken.

Ik zie al voor me hoe ik met veel plezier een heerlijke speciale Latte ga drinken bij Ben. Of ik voel hoe ik ga genieten met volle teugen van een heerlijke knuffelsessie met Alex. Leanne is dan weer de vrolijke verschijning op de achtergrond die Ben en Alex doet nadenken en vanuit Estland meeleeft met hun avonturen. Nessie is de creatieve geest.

 

Alle figuren in dit sprankelende boek hebben hun eigen persoonlijkheid en hoewel het zwaardere topics niet schuwt blijft dit een licht en fijn verhaal.

De dialogen zijn speels, de sfeer is gezellig en hartelijk en het verhaal betovert me. Het is onmogelijk om dit verhaal niet als een film of serie te zien afspelen. Dit wordt een daverend succes volgens mij. Na deze kennismaking ben ik verliefd en wil ik meer.

 

4.5 Inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...