maandag 3 januari 2022

Stille nacht van Noortje Brink

 


 


Een echte kerstthriller vol sfeer en onrust.

 

De cover is dromerig en geeft het warme kerstgevoel prachtig weer. De titel Stille nacht past perfect bij dit boek in meerdere opzichten maar als je wil weten waarom moet je dit zelf ontdekken.

 

Of Kerst voor iedereen een fantastisch feest wordt vol magie?

 

Wanneer Karlijn met haar vriend Sven onverwachts Kerst in Londen gaat vieren is ze blij maar ook een beetje bang. Door haar eerdere burn-out na haar moeilijke scheiding en haar zware werk in een tbs-kliniek is ze nogal snel paranoïde. Haar dochtertje is in goede handen bij haar ouders maar toch valt het haar zwaar om haar, al is het maar even, achter te laten. Het gaat nu wel beter met haar maar haar demonen van toen durven nog wel eens terugkeren. In Londen geniet ze uiteindelijk toch met volle teugen totdat ze zich opnieuw bekeken voelt. Is ze gek of speelt er meer in het prachtige Londen?

 

Ergens zit een man eenzaam en alleen in een koud huisje zonder reden om de feestdagen te vieren. Hij wil niemand zien en toch knaagt er iets.

 

Vanuit twee verschillende levens zie ik hoe de kerstdagen naderen. De hoofdpersonages zijn goed beschreven en doen me meevoelen met hun avonturen. Ook de randfiguren leer ik beter kennen.

 

Stille nacht laat zien hoe de feestdagen voor iedereen anders zijn. Deze fijne thriller laat ook zien hoe je verleden invloed heeft op je toekomst.

 

Dit verhaal bevat spannende scènes, aangrijpende stukken en het stelt ook vragen over hoe onze maatschappij in elkaar zit. Bovendien leest het erg aangenaam, heeft het de typische kerstsfeer en bezit het een dosis realisme.

Dit maakt dat ik niet blij ben met elk voorval in dit boek omdat het me raakt. Minpuntje is misschien dat het verhaal zo snel gaat en hierdoor wat verdieping mist. Stille nacht is een meeslepend avontuur dat je enkele spannende momenten bezorgt tijdens en na de feestdagen.

 

3,5 Inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...