woensdag 5 januari 2022

Zin in Zillertal van Svea Ersonn

 
In de proloog kijkt de 80 jarige dame voor de laatste keer vanaf het balkon naar de bergen en denkt aan de vijftig jaar dat ze Pension Tannenhof heeft gerund. Maar het is voldoende geweest. Ze staat op het balkon en staart naar de bergen wanneer ze wordt gestoord door de deurbel, wie zou dit zijn zo vroeg in ochtend en wat komt hij/zij doen?

Katja heeft twee kinderen, puberdochter Myrthe en de elfjarige Rowan, die beide talentvolle skiërs zijn. Om er voor te zorgen dat ze optimaal kunnen trainen en aan wedstrijden mee kunnen doen, verhuisd Katja met de kinderen naar het Oostenrijkse Zillertal en wil in het voormalige pension Tannenhof een bed en breakfast beginnen. Wanneer Katja met haar Oostenrijkse verleden wordt geconfronteerd probeert ze die deur naar haar verleden dicht te houden totdat het steeds meer begint te gaat knagen waardoor ze op onderzoek uitgaat. Langzaam komt Katja er achter dat haar verleden anders blijkt te zijn dan zij altijd heeft gedacht en dat deze het leven dat ze nu probeert op te bouwen doorkruist. Lukt het haar om alle puzzelstukjes op te lossen?

Katja haar personage die haar verleden probeert buiten de deur te houden om de confrontatie met haar eigen emoties niet aan te hoeven gaan is door Svea Ersann goed beschreven. Ook het pubergedrag van Myrthe is voor mij als moeder van twee, in middels volwassen kinderen herkenbaar.

Het verhaal ‘Zin in Zillertal’ maak ik kennis met het werk van Svea Ersonn. Svea beschrijft de emoties op zo’n wijze dat ik met Katja meevoel wanneer ze de confrontatie met haar verleden aangaat. De verhaallijnen van het heden en verleden loopt soepeltjes in elkaar over waardoor het verhaal vlot wegleest. Leesplezier heb ik zeker gehad aan dit verhaal in de sneeuw, het enige minpuntje vind ik de titel maar dat is een kwestie van smaak. Ik geef ‘Zin in Zillertal’ 4 Inktpotjes.


Jacqueline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...