maandag 17 januari 2022

Zusje van Sue Assila

 


 


Daan en Tom hun jeugd was niet eenvoudig. Wanneer Tom zijn vader wegging bij Daan haar moeder begon de ellende pas echt. Gelukkig bleef Tom nog een tijd bij hen wonen zodat ze zich veilig voelde. Totdat hij zijn kans moest grijpen en voor zijn eigen toekomst moest kiezen.

 

Als hij onverwachts terug thuis komt ziet hij een stil achtienjarig meisje dat zich afsluit voor iedereen en die weinig vrienden heeft. Ze komt naast haar werk amper buiten en verwaarloosd haar bokstrainingen. Al snel maakt hij zich ernstig zorgen.

 

In het leven van Daan speelt van alles wat ze wil verbergen. Eigenlijk is ze gewoon om haar eigen boontjes te doppen maar hoe ze zich echt voelt, dat is een paar ander mouwen. Uiteindelijk sleurt Tom een stukje van de nare waarheid uit haar.

 

Ze worstelt met zichzelf en haar gevoelens en is niet altijd de gemakkelijkste. Samen met Tom en zijn vriendin Katie probeert Daan overeind te krabbelen. Door bepaalde situaties wordt duidelijk hoe ver beiden gaan om elkaar te beschermen.

 

Onverwachts groeit er een prachtidee wat veel teweeg brengt.

‘Zusje’ sleurt me vanaf het begin mee in het emotionele verhaal. Ik denk nog een hoofdstuk en dan stop ik, maar dat is onmogelijk. Ik heb de e-novelle in een ruk uitgelezen.

 

Wat me raakt in ‘Zusje’ is dat het gaat over omgaan met pijn op verschillende manieren. Naast moeilijke stukken die best wel heftig zijn is het erg hoopvol.

 

Tom lijkt zijn bestemming en plaats gevonden te hebben maar Daan is nog op zoek. ‘Zusje’ laat zien dat jongeren te kampen kunnen hebben met allerlei problemen. Sport betekent hier veel meer dan alleen fysiek bezig zijn.

 

‘Zusje’ gaat over nooit opgeven, loslaten en zorgen voor elkaar.

 

‘Zusje’ is goed geschreven, de personages leven en het heeft een mooie boodschap. Sue Assila is erin geslaagd om de struggles waar jongeren soms mee zitten knap te verwoorden met gevoel. Haar ervaring heeft ze met vlotte pen gedeeld en het zal raken.

 

4 Inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...