dinsdag 30 augustus 2022

Interview met Lois Blommestein

 


Wie is Lois Blommestein als auteur en als mens?

 Als auteur vind ik het leuk om in verschillende werelden te duiken die ver van mijn bed zijn, maar toch heel belangrijk zijn om over te schrijven. Ik zoek net dat randje op. Als mens kun je mij zien als meelevend, rustig, sociaal en een tikje introvert.

 

Voor en nadelen als self-pubber ?

 Als selfpubber is het een voordeel dat ikzelf de cover mag ontwerpen. Een plaatje moet echt bij het verhaal passen. Het nadeel is dat je zelf ook marketing moet uitvoeren om zo de verhalen te blijven promoten, terwijl ik als auteur het liefst alleen met het schrijven bezig wil zijn.

 

Hoe doe je research voor je boeken?

 Ik zoek veel op via Google, lees wat informatie over de onderwerpen of ik haal informatie uit het nieuws of de kranten.

 

Hoe verwerk je de heftige emoties na het schrijven van zo een impactvol boek?

 Het klinkt gek maar juist door het op te schrijven, verwerk ik al de emoties. Natuurlijk zijn sommige gebeurtenissen in een boek er heftig om te schrijven, blijven deze ook wel even in mijn hoofd malen maar het is ook de bedoeling dat het raakt bij de lezer.

 

Wat is jouw raad aan iemand die zijn manuscript maar niet uitgegeven wordt?

 Als het echt niet lukt, is self-pub altijd een optie om zo jouw verhalen te laten lezen. Tegenwoordig doen heel veel auteurs het op deze manier.

 

Stel dat je een bestseller zou schrijven. Hoe vier je dit?

 Ik zou het klein houden, met een paar mensen en lekker uit eten gaan.

 

Je verwerkt heftige onderwerpen in je boeken omdat er nog meer aandacht voor mag zijn. Zijn er thema's waarover je nooit zou kunnen schrijven en waarom? Of is in principe alles mogelijk?

 Bij mij is alles mogelijk, ik ga zeker geen onderwerp uit de weg. Ik vind dat deze heftige onderwerpen echt geschreven en gelezen mogen worden.

 

 Hoe krijg je inspiratie voor je boeken en je boektrailers?

 Meestal begint het met een idee of een droom, dan ga ik van daaruit schrijven. Als ik iets zie of lees, heb ik meteen een idee voor een verhaal. Mijn boektrailers maak ik aan de hand van het geschreven verhaal, met de belangrijkste punten om de lezer te laten zien waar het over gaat.

 

Is er een speciale reden voor de muziek voor bij je boektrailer van Onvoorspelbaar?

 Nee, daar is geen speciale reden voor. Ik vond het er goed bij passen.

 Uit welke elementen bestaat een goede thriller en waarom? Noem je favoriete Nederlandstalige en buitenlandse auteur.

 Een goede thriller bestaat uit pakkende personages en een verhaal die je als lezer niet meer loslaat. Je wil blijven lezen tot het is afgelopen. Ik vind de boeken van Angelique Haak goed, Linda Jansma en Esther Verhoef. Ik vind de boeken van Karin Slaughter, Chevy Stevens en John Sandford erg goed.

 

 Wat een cutie is Thijmen… Misschien cliché maar hoe heeft een kind jouw leven veranderd? Hoe combineer je schrijven met je baby ?

 Dankjewel! Hij heeft mijn leven zeker veranderd, in positieve zin! Ik geniet iedere dag van en met hem, hij is een heerlijk jongetje, wil al van alles doen en lacht vaak. Ik combineer het schrijven als hij slaapt, dan maak ik er tijd voor.

 

Heb je in je drukke leven nog tijd voor me- time en wat doe je dan?

 Ik heb daar zeker tijd voor. Ik lees graag, naast het schrijven, maar kijk ook films en series.

 

Wat vind je het leukste aan schrijven en wat haat je ?

 Ik vind het leuk om in hèt hoofd te kruipen van een psychopaat, maar aan de andere kant is dat ook hetgeen wat het moeilijkste is. Het is niet iets wat ik haat, maar soms zijn er van die schrijfregels waar je je aan “hoort” te houden, zoals show, don’t tell. Ik wil juist vertellen, dus dat zal altijd een puntje van feedback blijven, omdat ik vaak te veel details erin verwerk.

 

Waar droom je nog van in je privé en beroepsleven?

 Ik droom ervan om mijn boeken te kunnen verfilmen, zodat meer mensen kennismaken met mijn visie over de belangrijke onderwerpen zoals zedendelicten en mensenhandel. Ik droom ervan om mijn verhalen aan meer mensen te laten lezen, via selfpub of bij een uitgever.

 


Pitch je eigen favoriete boek en een boek van iemand anders dat ik zeker moet lezen.

 Oeh, dat is een moeilijke, maar ik ga wel voor Gedraag je, omdat dit boek een speciale plek heeft in mijn hart. Het is dan ook het meest persoonlijke werk tot nu toe en ik zou willen zeggen dat iedereen deze moet lezen, omdat het echt een boek is voor de slachtoffers van seksueel geweld. Als je van thrillers houd, raad ik de boeken van Mariska Noordeloos ook zeker aan. Zij schrijft ook over belangrijke onderwerpen en het zijn pakkende verhalen.

 

 Stel dat je zoontje later ook wil gaan schrijven. Moedig je hem aan en hoe doe je dat of probeer je hem toch een ander pad te laten volgen?

 Als hij zou willen schrijven, wil ik hem zeker aanmoedigen om zijn dromen te volgen. Dat zou ik sowieso met alles doen wat hij wil doen.

 

Naast de boeken die al zijn verschenen, komen er nog meer boeken bij. Gedraag je wordt een trilogie, met de titel Denk aan mij van het vervolg. Machteloos is ook een trilogie met de titels Gewetenloos en Meedogenloos. Ik heb in de afgelopen jaren boeken uitgegeven en deze krijgen allemaal een nieuw jasje in het komende jaar en jaren. De inspiratie voor nieuwe boeken blijft ook nog steeds.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...