woensdag 17 augustus 2022

Ziek gelukkig van Ruud ten Wolde

 


Ziek Gelukkig (waarderen kun je leren)  is confronterend maar zo mooi en met humor geschreven.

 

Ruud ten Wolde had alles goed voor elkaar.

Een leuke creatieve baan, een goede relatie , een gezellige familie , enkele instagrammable katten en een leuk huis… kortom alles om gelukkig mee te zijn. Of toch niet? Is geluk afhankelijk van je omstandigheden of is dit een foute veronderstelling?

  Wanneer hij voor de derde keer ziek werd : "Oh ja hij kreeg opnieuw kanker", besloot hij uiteindelijk zijn inspirerende tips en zijn levenservaring te delen. Hij toont dat geluk is hoe je omgaat met de situatie want zijn motto is ook het mijne. Cliché of niet maar wat je meemaakt, heb je niet altijd in de hand maar wel je reactie erop.

 Wat me vooral raakt is de manier waarop Ruud laat zien hoe kostbaar je tijd hier is. Dankbaarheid en bewust kiezen maakt een wereld van verschil. Ook zonder ziek te zijn twijfelen we immers of blijven vasthouden aan de verkeerde dingen. Ondanks zijn eerlijke verhaal vol humor en zijn spirit was de ziekte uiteindelijk sterker. Maar wat heeft hij een boel onmisbare levenslessen opgeschreven.

 Dit is een boek om te koesteren en om regelmatig er eens bij te pakken. Het herinnert je aan wat echt belangrijk is en het laat je anders naar het leven kijken.

 Ziek gelukkig is opgedeeld in verschillende stukken die elk op zich mijn hart beroeren en voor een lach of traan zorgen. Het boek is een wake-up call vol positiviteit . Ondanks dat je ziek bent kan je immers ook gelukkig zijn en dat bewees deze rasechte optimist.

 Hopelijk ziet hij ergens wat dit boek met de lezer doet want dat verdient hij zonder twijfel.

 4,5 inktpotjes

Fany

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...