dinsdag 26 januari 2016

Suzy D. in de puree van Karen Saunders

De schrijfster van het boek is Karen Saunders. Het boek heeft 338 blz. En daarna nog een dankwoord, en 5 dingen over de schrijfster. Dus in totaal heeft het boek 343 blz.
De uitgeverij is De Fontein.

Samenvatting:
Oh nee! Oh nee! Suzy is veel te laat bij de voetbalwedstrijd van haar vriendje Danny! En haar BFF Mirthe appt de hele tijd: Waar blijf je nou?! Eindelijk aangekomen: Hè hè,
Ben je daar eindelijk? De wedstrijd is al lang begonnen! Nou, in ieder geval is ze er. Nu is alles oké… Oh oh! Had dat maar niet gezegd! Suzy glijdt van de heuvel af en stuitert het zo het veld op! En het ergste is dat ze de broek van een speler naar beneden trekt! Ze trekt de broek van Rick naar beneden! Iedereen lacht hem uit. En hij kijkt boos naar Suzy. Dan is de wedstrijd afgelopen, iedereen kijkt niet blij, want het team heeft verloren.
Nou ja, dat hele fiasco is achter de rug. Maar er is nog iets ergs, namelijk de zus van Suzy, Amber gaat trouwen. Dat trouwen is niet erg, maar wat Suzy aan moet is wel erg! Want het thema is Scarlett B. Ambers idool, en die houd van limegroen. Dus moet Suzy als bruidsmeisje een een limegroene jurk aan! Oh nee! denkt Suzy, die doe ik dus echt niet aan! Gelukkig weet haar moeder door een tijdschrift waarin Scarlett B. instaat dat ze nu van roze houdt. Nou ja, nog steeds niet mooi, maar in ieder geval beter dan limegroen.
Maar intussen gaat het niet goed tussen Suzy & Danny. Zo erg dat ze het zelfs hebben uitgemaakt! Suzy vind wel iemand anders leuk, namelijk: Jack, hij is nieuw. En Suzy neemt hem mee uit. Maar Jack kiest niet het meest favoriete restaurant van Suzy uit. En hij is niet echt de jongen die Suzy in gedachten had. Vind ze Danny dan toch nog leuk?

Dit zijn een paar hoogtepunten uit het boek Suzy D. in de puree.
Toen ik het boek zag met die kaft met al die vrolijke kleurtjes en tekst leek het mij een leuk boek. En dat is het ook, de personages zijn goed beschreven. Je leert Suzy D. echt kennen.  Dit is het eerste boek over Suzy, er zijn nog twee delen verschenen en die wil ik ook heel graag gaan lezen. Ik zou het boek zeker aanraden, het is voor meiden rond de 11 jaar en natuurlijk ouder!Margot Hijman (9 jaar)


Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...