maandag 25 januari 2016

Gevaarlijk spel van Liesbeth van Kempen

Liesbeth van Kempen was werkzaam als accountmanager, communicatietrainer en tekstschrijver. Haar grootste passie is schrijven. Gevaarlijk spel is haar thrillerdebuut.

De omslag
Een in het oog springende omslag met een vrouw op een trap en de kleur groen van de trap komt terug in de titel van het boek. Persoonlijk vind ik het een mooie omslag, geen high tech thriller omslag maar wel eentje die mijn aandacht trekt. Ook de achterflap trekt me wel, de beschrijving van het boek zou mij wel wat lijken. Nu gauw beginnen en kijken of mijn gevoel juist is.

Het verhaal

Mijn vriendjes weten jou te vinden, mop! Ik zou maar oppassen als ik jou was, met je rode BMW tje.

Wat zou jij doen als je vriendin plotseling verdwijnt en je niet gelooft dat ze een lang weekend tot rust wil komen? Dit gebeurt Louise de Korte. Haar vriendin Margot die officier van Justitie is en werkt op het parket, verdwijnt terwijl ze een belangrijke zitting had en deze nooit zou missen. Haar man Peter geeft aan dat Margot een hoop stress heeft en dat ze een lang weekendje er tussenuit wilde. Louise gelooft er niets van en wanneer ze een dossier vindt in het kantoor van Margot, wat daar zeker niet thuis hoort en er pagina`s missen uit het dossier, blijft het wantrouwen bij Louise groeien. Ze krijgt haar vriendin Suzan en haar broer Rob, die rechercheur bij Bureau Amsterdam-Amstelland is, zover dat die haar ongerustheid delen en wanneer ook Peter verdwijnt, gaan ze samen op onderzoek uit.
Wat is de link tussen de missende pagina`s uit het dossier van de crimineel, de bedreigingen die tegen Margot gedaan zijn en haar verdwijning? Louise heeft geen idee wie ze allemaal in gevaar brengt met haar bezorgdheid….

Mijn mening
Het verhaal pakt gelijk, wat is er gebeurd met Margot en waarom zitten ze achter haar aan in de parkeer garage? Ik hoop dat mijn irritatie in de eerste hoofdstukken op een reactie van een personage niet gelijk de clou is, want dat zou jammer zijn.
Het verhaal leest lekker door, het originele vind ik dat de hoofdpersonage Louise en haar vriendin Suzan zijn verwikkeld in een opbloeiende relatie, dit zie je niet vaak in een boek. Vaak is het toch wel het gewone heterostel wat om elkaar heen draait. Origineel en verfrissend opgepakt door Liesbeth van Kempen, het om elkaar heen draaien en niet willen toegeven aan hun lesbische gevoelens vind ik erg vernieuwend.
De bezorgdheid van Louise vind ik soms wel een beetje over de top, oké je kent je vriendin waarschijnlijk wel heel goed, en ik zou ook ongerust worden als ze niet verscheen op een belangrijke zitting, maar nadat ze een mail heeft geschreven zou ik wel wat temperen in mijn zoektocht. Maar wanneer ook Suzan en Rob zich zorgen gaan maken en Suzan bewusteloos wordt geslagen, begint het verhaal lekker te lopen, en verdwijnt mijn irritatie over Louise`s bezorgdheid, en raak ik nieuwsgierig naar de verdere ontwikkelingen. Ik blijf me gaandeweg het verhaal afvragen of mijn gevoel in het begin bewaarheid wordt.
Dus niet…… wat ik in mijn hoofd had bleek niet het plot te zijn, nadat het verhaal in een rollercoaster raakt, komen er steeds meer wendingen die ik niet verwacht had. Tot het einde aan toe laat Liesbeth de lezer in spanning, de wendingen volgen elkaar gauw op en maken het lezen erg gemakkelijk. Je houdt zeker je aandacht bij het boek en je blijft geboeid tot het einde. Nadat ik dacht we zijn er nu wel, komt er nog een hele climax achteraan, goed gevonden anders was het boek wel erg snel uit geweest.

Gevaarlijk Spel is een debuut en ik moet zeggen zeker geen slecht debuut. Het maakt me nieuwsgierig naar meer. In het begin had ik enige irritaties over de hoofdpersonage maar dit werd zeker goed gemaakt door de opgebouwde spanning en de onverwachte wendingen die het boek neemt. Ik denk dat een Jet van Vuuren en Suzanne Vermeer er een geduchte concurrente bij hebben met Liesbeth van Kempen.

Spanning 4
Plot 4
Originaliteit 4
Leesplezier 3
Schrijfstijl 3
Psychologie 3
3,5 ster voor Gevaarlijk spel van Liesbeth van Kempen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...