dinsdag 6 september 2022

De ontwakende reis- Steffi Putseys

 


De ontwakende reis is een inspirerende schat over bewustzijn, verbondenheid met de natuur en een tocht naar je echte zelf.

 

Na allerlei problemen gaat het hoofdpersonage Sam door alle seizoenen heen op zoek naar haar echte ik. De rare reis die haar eerst naar een vrouwencirkel brengt doet haar stap voor stap terug voelen. In het begin is ze wat afwijzend en argwanend om de tips te zien maar gaandeweg leert ze opnieuw openstaan voor wat het universum en haar eigen ziel haar vertelt . Tijdens haar verblijf op speciale plaatsen zoals een bijzonder bos en een klooster vallen kwartjes. Door haar kennismaking met nieuwe leraren ontdekt ze  geleidelijk aan wat haar belemmert.  Stilaan ervaart ze hoe confronterend maar ook bevrijdend loslaten is en hoe zich zo nieuwe wegen openen.

 Door de confronterende tocht van deze vrouw ga je zelf ook nadenken over je eigen leven. Op een toegankelijke manier heeft Steffie Putseys immers heel veel informatie en wijze levenslessen verstopt in ' De ontwakende reis' Dit boek laat je de dingen in een ander perspectief zien. Het verhaal deelt ideeën en bedenkingen over persoonlijke ontwikkeling maar het durft ook kritisch te kijken naar hoe we nu omgaan met onze wereld en de natuur.

 De ontwakende reis heeft ook een aparte lovestory die eigenlijk niet echt nodig is om de kracht van deze fictieve vertelling te laten binnenkomen. De auteur combineert fictie en concepten met praktische en vaak gekende tips maar in alle drukte of stress zijn we die soms vergeten.

 De ontwakende reis heb ik ,stukje voor stukje, gelezen,omdat het belangrijk is om je tijd te nemen om dit juweel te laten bezinken.

 Hou je van een anders dan anders boek met inhoud dat dingen in beweging zet pak dan ’De ontwakende reis'  op en je gaat verrast worden. Ben je zoals ikzelf gefascineerd door persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en onze connectie met het universum dan is dit boek misschien wel herhaling van gekende thema's. Toch gaat het ook jou weer nieuwe  dingen laten zien of als wake-up call dienen omdat het op een frisse,vlotte en bijzondere manier geschreven is.

 Misschien had het verhaal opgesplitst kunnen worden in twee delen  waardoor het misschien nog meer impact gehad zou hebben?

 Het boek is gedurfd, apart en zeker de moeite waard .

 4 inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...