woensdag 7 september 2022

Sterrenjager- Jen Minkman.

 


Sterrenjager  is een heerlijke en aparte young adult ! Het is een fascinerende ya fantasy-puzzel met buitengewone personages.

 

Berry en Ozan zijn een tweeling die op het eiland Jersey leven. Samen hebben ze een bekend blog over bovennatuurlijke zaken . Als ze speciale lichten boven een graancirkel gespot hebben worden ze erg nieuwsgierig . Ze besluiten om deze rare gebeurtenis verder uit te spitten. Wanneer Terrence , hun opa, na een ongeluk in het  ziekenhuis terecht komt valt hun wereld helemaal in duigen. Hij verzorgde hen immers na de dood van hun ouders en de jongeren zitten in zak en as. Als blijkt dat hun familie deel uitmaakt van een geheim vallen puzzelstukjes samen en is dit het begin van een bijzondere speurtocht.

 Slagen ze erin om samen met hun bijzondere helpers de mensheid te redden?

 Sterrenjager heeft een prachtige, in het oog springende cover en elk hoofdstuk begint met geweldige bijpassende kunstwerkjes. Jen Minkman mixt mythologie, geschiedenis en het bovennatuurlijke knap in dit boeiende en unieke verhaal. Wat het puzzelverhaal echt apart maakt zijn de realistische karakters en de manier waarop met het thema genderidentiteit omgegaan wordt.

 Sterrenjager is een boeiende en verfrissende  zoektocht naar hoop en nieuwe kansen.

 In dit young adult verhaal is gebruik gemaakt van  historische feiten en bijzondere gebouwen zoals cryptes, kastelen en kerken wat het zeker een meerwaarde geeft. Naast de raadsels schuilt de kracht van dit boek in de hartverwarmende boodschap en de verschillende personages . Ik viel onmiddellijk voor de aparte of onzekere maar tegelijkertijd ook stoere onderzoekers en hun speciale groepje. De actie bestaat uit het ontrafelen van het mysterie.  Het magische tintje zorgt voor het grappige sausje en hoewel dit boek niet retespannend is is het een fascinerend en eigenzinnig verhaal.

 Sterrenjager is zeker niet alleen een boek voor speurders .Dit verhaal zal door de brede groep karakters en het idee dat je mag zijn wie je echt bent vele lezers hun hart veroveren.

 4 inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...