woensdag 28 september 2022

Striemen aan het zwembad deel 1- Fiona Gothfield

 


Sanne en Wendy zijn beide veertigers, moeders van twee kinderen en ondanks hun verschillende situatie staan ze er alleen voor. Wendy haar man Rick ruilde haar in voor een jonger exemplaar. Sanne is nog steeds haar verdriet aan het verwerken. Dennis haar man, de militair ,stierf immers tijdens een actie in Afghanistan . Beiden hadden dus geen gemakkelijke tijd en na een dronken beslissing van Wendy besluiten de vriendinnen eens echt te genieten.  Ze gaan na een nare periode en de nodige verwerkingstijd een reis plannen naar de Dominicaanse republiek  .

 

Dit eerste deel laat me kennismaken met de verschillende karakters van Sanne en Wendy. Door hun ogen zie ik hoe zij zijn , welke struggles ze ervaren en hoe ze omgaan met hun kinderen en mannen.

 

Striemen aan het zwembad deel 1 geeft veel informatie ,soms misschien te veel, waardoor de vaart uit het verhaal gaat .Toch zal het verhaal voor moeders met kinderen of jongeren  zeker herkenbaar zijn. Als iets minder jonge dame ga je misschien ook bepaalde onzekerheden en gevoeligheden herkennen rond het ouder worden. Hoewel vrouwen oud of jong vaak niet tevreden zijn met hoe ze eruit zien en dat mag voor eens en altijd veranderen.

 

Dit eerste deel lijkt soms oppervlakkig maar achter de dialogen en situaties zit meer diepgang dan het op het eerste gezicht lijkt.

 

Deze novelle brengt amusement en verpakt zwaardere onderwerpen in een lichtvoetig verhaal.

Het verhaal eindigt met een cliffhanger van jewelste en hoewel dit geen topper is,ben ik toch nieuwsgierig naar de verdere escapades van Wendy en Sanne.

 

3 inktpotjes

Fany

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...